Prikbord

Actualiteit op website en facebook: Kijk steeds op onze website www.lievevrouweparochie.nl voor de actuele stand van zaken. Wij proberen deze site zo actueel mogelijk te houden. Op de website vindt u ook een inspiratiepagina, met overwegingen en bezinning van het pastoraal team. U kunt ons ook vinden op facebook.com/lievevrouweparochie
Nieuwsbrief: U kunt zich vanaf nu abonneren op onze digitale nieuwsbrief, die iedere dinsdag verschijnt, door een e-mail te sturen naar lievevrouweparochie@gmail.com
Openstelling kerken:
De OLV van Lourdeskerk is in de ochtenden op werkdagen van 9.30 tot 11.30 uur geopend. De St.-Gertrudiskerk is iedere zondag geopend van 13.30 tot 14.30 uur, ingang Kerkstraat, uitgaan Zuivelstraat. U kunt in de kerken terecht voor gebed, om een kaarsje aan te steken of om een gave te doen voor de Voedselbank. Ook kunt u het Paasprentje daar ophalen.
Ziekenzalving, ziekenzegen en uitvaart: Ziekenzalving en ziekenzegen blijven mogelijk, ook in verpleeghuizen met aanpassing RIVM. Ook een kerkelijke uitvaart blijft mogelijk voorgegaan door een lid van het pastoraal team, onder toepassing van de thans geldende voorschriften. Dat betekent dat er maximaal 30 mensen aanwezig mogen zijn in de kerk, met inachtneming van de onderlinge afstand.
Intenties: Voor de intenties van het weekend van 18 en 19 april wordt gebeden in de privémissen van pastoor Paul Verbeek. Als u uw intentie graag genoemd wil hebben in een weekendviering waar u zelf bij kunt zijn, dan kan dit voorshands onder voorbehoud na 1 juni. Graag hierover contact opnemen met het parochiebureau: 0164-233574. U kunt uiteraard er ook zelf voor bidden.
Noveen: Maandag 13 april is in de R.-K. Lievevrouweparochie onze vierde noveen gestart. Deze keer bidden we samen met Pater Damiaan. Ook hij leefde in afzondering, maar dan vrijwillig. U kunt gewoon vanuit thuis of het werk meedoen. Het pastoraal team bidt de rozenkrans vanaf het parochiecentrum. De noveen duurt tot en met 21 april. Op de website komt de bijbehorende tekst.
Vieringen en activiteiten afgelast t/m 1 juni: In de R.-K. Lievevrouweparochie zijn t/m Tweede Pinksterdag 1 juni, alle weekvieringen, vieringen op zaterdag en zondag in onze beide kerken en op alle andere locaties afgelast i.v.m. het Coronavirus. Ook alle bijeenkomsten en activiteiten vervallen tot en met 1 juni. Ook de weekvieringen in OLV van Lourdeskerk.
Vijftig dagen na Pasen: We kunnen vanaf Pasen samen intens de vijftig dagen tot aan Pinksteren met elkaar te vieren. Dat is ons misschien minder vertrouwd dan de veertig dagen van de vastentijd, maar het is uiterst actueel. De leerlingen waren vijftig dagen bij elkaar achter gesloten deuren in de bovenzaal. [l]