Pastoraal hoekje

Blijf aan Mij denken

Pasen was anders dan andere jaren. We vierden thuis, gescheiden van de mensen die ons het meest dierbaar zijn. Misschien waren we verbonden via televisie of internet. Het is een vreemde en angstige tijd voor ons allemaal. En we weten niet hoe lang we zo nog door moeten gaan. De medische hulpmiddelen worden schaars. Is er genoeg voor iedereen?

We voelen ons misschien net als die leerlingen van Jezus. Na Pasen vroegen zij zich af: hoe nu verder? Ook wij vragen ons dat nu af: hoe verder? We mogen daarbij een voorbeeld nemen aan diezelfde leerlingen, 2000 jaar geleden. In de bijbel staat geschreven dat ze bij elkaar bleven komen voor gebed, en alles onder elkaar verdeelden naar ieders behoefte. Dat lijkt me een prima voorbeeld dat wij kunnen volgen om deze tijd te doorstaan.

Laten we blijven denken aan Jezus. In gebed, in ons dagelijks handelen. Steeds mogen we onszelf afvragen: wat zou Hij willen dat we doen? En we mogen geloven en vertrouwen dat Hij ons kracht zal geven.

En laten we, net als zijn eerste leerlingen, de noodzakelijke materialen delen met hen die er de grootste nood aan hebben. Dat geldt in het klein, zoals bijvoorbeeld ons eten. Maar we mogen hierbij ook denken aan het grote: mondkapjes, beschermende kleding en medicijnen. Als we zo delen, ook als het onszelf iets kost, laten we ook daadwerkelijk zien dat we aan Jezus denken.

Diaken Anton Janssen R.-K. Lievevrouweparochie