Burgemeester Frank Petter. FOTO GEMEENTE BERGEN OP ZOOM
Burgemeester Frank Petter. FOTO GEMEENTE BERGEN OP ZOOM Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Burgemeester: 'Hang de Nederlandse vlag en oranjewimpel buiten tijdens Koningsdag'

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter roept alle inwoners van de gemeente Bergen op Zoom op om tijdens Koningsdag de Nederlandse vlag mét oranjewimpel buiten te hangen. "Het zou mooi zijn, wanneer alle straten rood-wit-blauw kleuren en samen met het oranje van de wimpel het accent van onze nationale gemeenschapszin onderstrepen", aldus de burgemeester.

Vanwege de coronamaatregelen vinden er dit jaar tijdens Koningsdag geen activiteiten plaats.

"Onze samenleving moet de komende tijd de nadruk leggen op de bestrijding van corona. De cijfers tonen kil en spijkerhard aan dat dit echt nodig is", stelt Petter.

"Het zal stil zijn op straat op onze nationale feestdag. Het feestelijke en uitbundige van Koningsdag is ons dit jaar niet gegeven. Maar wanneer veel mensen zich zorgen maken of verdriet hebben, hoe passend is het dan om uitbundig feest te vieren?"

Coronacreativiteit

Aan de andere kant vraagt deze tijd volgens de burgemeester ook om ontspanning en het vieren van het leven in verbondenheid met elkaar.

"Uiting geven aan gevoelens van verbondenheid kan ook op ingetogen wijze, met kleine initiatieven, die – zo in de laatste weken bleek - vaak veelzeggend zijn.

We zagen daar, met inachtneming van de coronaregels, al goede voorbeelden van. Artiesten traden op voor mensen in verzorgingstehuizen, een berentocht door de wijk voor kinderen of een borrel via het computerscherm.

Kortom: genoeg coronacreativiteit en -improvisatievermogen."

Saamhorigheid extra onderstrepen

Die nationale eenheid komt tijdens Koningsdag ook altijd bovendrijven en daarom roept de burgemeester iedereen op om van de nood een deugd te maken.

"Samen met de Oranjeverenigingen in onze gemeente, nodig ik u uit om met Koningsdag 2020 in onze gemeente onze saamhorigheid en gemeenschapszin extra te onderstrepen.

We doen dit door alle inwoners van onze gemeente op te roepen te vlaggen met de Nederlandse driekleur en oranjewimpel.

Van harte wens ik ons allen toe dat u gehoor geeft aan bovengenoemd vlagvertoon.

Het zou mooi zijn, wanneer alle straten rood-wit-blauw kleuren en samen met het oranje van de wimpel het accent van onze nationale gemeenschapszin onderstrepen.

Met elkaar willen we zo vooruitgrijpen op betere tijden, waar we met elkaar naar uitzien en die zeker ook weer zullen aanbreken." [l]