Afbeelding
Foto:

Bergen op Zoom kiest voor alternatieve Lintjesregen

BERGEN OP ZOOM - De vrijdag voor Koningsdag staat traditiegetrouw in het teken van de Lintjesregen. Vrijwilligers die zich al jaren inzetten voor hun vereniging, stichting of club worden op deze dag in het zonnetje gezet, toegesproken door de burgemeester en ze krijgen een onderscheiding opgespeld. Maar niet dit jaar.

De uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen op 24 april kan niet plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar is er dan ook geen feestelijke gebeurtenis in Theater de Maagd, waarbij de decorandi uitgebreid in het zonnetje worden gezet. Toch vindt de gemeente Bergen op Zoom het belangrijk dat de decorandi de aandacht krijgen die zij verdienen, omdat deze mensen bijzondere betekenis hebben voor onze gemeenschap. Er is daarom gekozen voor een alternatief en passend programma.

Alle mensen die eigenlijk een lintje zouden krijgen, worden op 24 april vóór 12.00 uur gebeld door de burgemeester. Hij vertelt hem/haar dan dan ze een Koninklijke onderscheiding is toegekend. Burgemeester Frank Petter heeft er daarnaast voor gekozen om voor alle decorandi een persoonlijke toespraak te maken. Die toespraken zijn opgenomen in de studio van ZuidWest TV en worden op vrijdag 24 april vanaf 12.00 uur uitgezonden.

"Op een later moment, wanneer de beperkingen zijn opgeheven, zal er een receptie worden georganiseerd waarbij de Koninklijke onderscheidingen door burgemeester alsnog persoonlijk worden opgespeld." [l]