Prikbord

Actualiteit op website en facebook: Kijk steeds op onze website www.lievevrouweparochie.nl voor de actuele stand van zaken. Wij proberen deze site zo actueel mogelijk te houden. Op de website vindt u ook een inspiratiepagina, met overwegingen en bezinning van het pastoraal team. U kunt ons ook vinden op facebook.com/lievevrouweparochie
Nieuwsbrief: U kunt zich vanaf nu abonneren op onze digitale nieuwsbrief, die iedere dinsdag verschijnt, door een e-mail te sturen naar lievevrouweparochie@gmail.com
Openstelling kerken
: De OLV van Lourdeskerk is in de ochtenden op werkdagen van 9.30 tot 11.30 uur geopend. De St.-Gertrudiskerk is iedere zondag geopend van 13.30 tot 14.30 uur, ingang Kerkstraat, uitgang Zuivelstraat. U kunt in de kerken terecht voor gebed, om een kaarsje aan te steken of om een gave te doen voor de Voedselbank.
Uitzending ReliVisie Extra: Op vrijdag 24 april om 10.00 uur een nieuwe aflevering van ReliVisie Extra, op ZuidWestTV. Deze aflevering is opgenomen in de Kruiskerk in Roosendaal, met de agenda, bezinning en vooruitblik op de komende zondag.
Dopen: In onze parochie kunnen geen doopvieringen plaatsvinden, vanwege de geldende coronamaatregelen, voorlopig t/m 1 juni. U kunt wel contact opnemen met het parochiecentrum om uw wens, om uw kindje nadien te laten dopen, alvast kenbaar te maken.
Ziekenzalving, ziekenzegen en uitvaart: Ziekenzalving en ziekenzegen blijven mogelijk, ook in verpleeghuizen. Vanwege de voorschriften van de overheid (RIVM) en de Nederlandse bisschoppen geldt dat de toediening is aangepast. Ook een kerkelijke uitvaart blijft mogelijk voorgegaan door een lid van het pastoraal team, onder toepassing van de thans geldende voorschriften.
Parochiecentrum: Het parochiecentrum blijft telefonisch en per e-mail bereikbaar op 0164-233574 en info@lievevrouweparochie.nl, iedere werkdag van 09.00-12.00 en van 13.0-15.30u (behalve op vrijdagmiddag). U kunt daar uw intenties doorgeven, een kaarsje op laten steken in de OLV van Lourdeskerk of vragen om een pastoraal gesprek per telefoon.
Intenties: Voor de intenties van het weekend van 25 en 26 april wordt gebeden in de privémissen van pastoor Paul Verbeek. U kunt ook een intentie opgeven voor de privémis op dinsdagochtend. Als u uw intentie graag genoemd wil hebben in een weekendviering waar u zelf bij kunt zijn, dan kan dit voorshands onder voorbehoud na 1 juni. Graag hierover contact opnemen met het parochiebureau: 0164-233574. U kunt uiteraard er ook zelf voor bidden.
Vieringen en activiteiten afgelast: In de R.-K. Lievevrouweparochie t/m tweede Pinksterdag 1 juni, alle weekvieringen, vieringen zaterdag en zondag in beide kerken en op alle andere locaties afgelast i.v.m. coronamaatregelen. Bijeenkomsten en activiteiten vervallen t/m 1 juni.
Vijftig dagen na Pasen: We kunnen vanaf Pasen samen intens de vijftig dagen tot aan Pinksteren met elkaar te vieren. Dat is ons misschien minder vertrouwd dan de veertig dagen van de vastentijd, maar het is uiterst actueel. De leerlingen waren vijftig dagen bij elkaar achter gesloten deuren in de bovenzaal. [l]