Pastoraal hoekje

Meivakantie

Bij de meivakantie denk ik aan dagjes weg, naar een pretpark, speeltuin of een leuke stad. Dan denk ik aan een ijsje eten in de achtertuin, samen met de kinderen uit de buurt. Aan mijn ouders op fietsvakantie, en een gezellig bezoek aan familie.

Dit jaar is alles anders. Mijn man heeft vakantie van de school waar hij les geeft, maar hij zou liever gewoon doorwerken. Van alle gewone vakantie activiteiten kan nu immers maar weinig doorgaan.

Toch zullen we de slingers ophangen voor de tweede verjaardag van Renske. En daarna de vlag uithangen en tompoezen eten voor de koning. We zullen twee minuten stil zijn op 4 mei en vlaggen op bevrijdingsdag. En de buren zullen zeggen: "fijn dat we onze kinderen even geen les hoeven te geven." We zullen de ijsjes deze keer maar over de heg uitdelen. En de familie via raamvisite ontvangen op Renske's verjaardag.

In die kleine, creatieve oplossingen en in dat "en toch" zit zoveel veerkracht. Ik zie het overal om me heen. We oefenen ons samen in geduld (weet u nog dat ik daar vaak om bad?), in volhouden en doorzettingsvermogen. We vieren vakantie in de achtertuin. Ik wens u allen mooie, zonnige weken toe. Om even op adem te komen, en te ontspannen.

Pastor Fredi Hagedoorn [l]