Afbeelding
Foto: Gea Vriens

Weer grote streep door evenementenkalender

BERGEN OP ZOOM - Alle evenementen tot en met 1 september worden afgelast vanwege de coronacrisis. Dat maakte minister president Mark Rutte afgelopen week bekend tijdens de langverwachte persconferentie. Het is een maatregel die veel mensen al aan zagen komen, maar die ook grote gevolgen heeft voor de evenementenkalender in de gemeente Bergen op Zoom. Daarmee wordt namelijk een dikke streep getrokken door tal van evenementen.

DOOR REMKO VERMUNT

Het kabinet maakte in maart nog bekend dat evenementen tot 1 juni verboden waren. Veel organisaties besloten daarop zelf al de stekker uit hun evenement te trekken. Denk bijvoorbeeld aan de Avondvierdaagse die van 2 tot en met 5 juni op de planning stond. Zij zagen de bui al hangen en besloten het evenement zelf te cancellen.

'We trakteren onze
sportieve deelnemers
volgend jaar op een
waanzinnig feest'

Geannuleerde evenementen

Ook de Stoffenmarkt die gepland stond op 3 mei gaat dit jaar niet door. "De Stoffenmarkt van 10 oktober staat nog wel op de planning, we hopen dan iedereen weer te mogen begroeten", laat Wim van Poppelen weten. Het culinaire festival ProefMei, dat gepland stond voor 11 tot en met 14 juni 2020, koos eveneens eieren voor z'n geld. Begin april maakte de organisatie bekend dat het evenement niet door kon gaan. Er wordt nog bekeken of het evenement later dit jaar ingehaald kan worden.

Borgvlietse Jaarmarkt

Andere evenementen die vanwege de vernieuwde coronamaatregelen niet door kunnen gaan zijn onder andere de Borgvlietse Jaarmarkt die op 5 juli op de planning stond. Het evenement wordt volledig gecanceld. De volgende editie staat gepland op 4 juli 2021.

Beachvolleybal

Dit jaar stond er ook een spetterende jubileumeditie van het jaarlijkse Beachvolleybaltoernooi aan de Grote Markt gepland van 30 juni tot en met 5 juli. "We wilden groots uitpakken met de 25e editie van ons Beachvolleybaltoernooi. Het is jammer dat de situatie dit nu niet toelaat. En dat we onze trouwe deelnemers en alle vrijwilligers die hard meewerken om dit toernooi tot een succes te maken dit jaar niet kunnen trakteren op een mooi evenement", zegt Ruud Lijmbach, voorzitter beachvolleybaltoernooi. De organisatie keek enorm uit naar de 25e jubileumeditie van het Beachvolleybaltoernooi. Ruud: "We beseffen ons dat 25 jaar beachvolleybal aan de Grote Markt niet niks is. Dat het evenement helaas niet kan doorgaan, geeft ons meer tijd en ruimte om in 2021 nog grootser uit te pakken met een jubileumeditie. We gaan meer clinics organiseren en trakteren onze sportieve deelnemers volgend jaar op een waanzinnig feest met liveband."

Palm Parkies

Veel Bergenaren keken ook al naar uit om deze zomer weer heerlijk te dansen en te chillen op het WIlhelminaveld in Bergen op Zoom tijdens de concerten van Palm Parkies. Van 16 juli tot en met 27 augustus zou iedere donderdagavond weer een live-artiest het podium betreden. Namen van artiesten waren nog niet bekend, maar dat het een feest zou worden wist iedereen. Hetzelfde geldt voor de Krabbenfoor die op de planning stond van 23 tot en met 26 juli en ook de Maria Ommegang die dit jaar op de planning stond voor zondag 28 juli. Vorig jaar vierde de dankstoet nog het 75-jarig jubileum en achter de schermen werd al hard gewerkt aan weer een prachtige editie. Die wordt helaas verzet naar volgend jaar.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere grote en kleine activiteiten die dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet door kunnen gaan. [l]