FOTO POLITIE
FOTO POLITIE Foto: Politie

Fransman met bijna 50 kilo aan drugs aangehouden

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft donderdagochtend in Bergen op Zoom een 29-jarige Fransman zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. In totaal werd bijna 50 kilo hennep en hasj aangetroffen in zijn auto en in een woning.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de politie zagen omstreeks 05.00 uur op een parkeerplaats aan de Karmel in Bergen op Zoom dat een man een bigshopper in de kofferruimte van zijn auto plaatste en vervolgens ging rijden. Omdat de auto eerder was gezien bij een verdachte situatie, besloten agenten het voertuig een stopteken te geven. De bestuurder negeerde dit en trachtte te ontkomen, maar kon na een korte achtervolging toch aan de kant worden gezet.

Vuilniszakken

De Fransman bood verzet bij zijn aanhouding, maar werd door de agenten op gecontroleerde manier naar de grond gebracht. Op dat moment roken de agenten al een sterke henneplucht vanuit de auto. In de kofferruimte werden twee grote vuilniszakken met henneptoppen, een boodschappentas met hasj en een bigshopper met henneptoppen en hasj aangetroffen.

Contant geld

Aansluitend bezocht de politie een woning aan de Karmel, waar de verdachte een huissleutel van in zijn bezit had. In die woning, waar verder niemand verbleef, werden ook nog drie grote bigshoppers met henneptoppen en een geldbedrag van 2.500 euro in contanten gevonden. Alle verdovende middelen, in totaal bijna 50 kilo, alsmede het geld, zijn in beslag genomen. [l]