Afbeelding
Foto:

Cheque van 250 euro voor AED's in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De EHBO-vereniging in Bergen op Zoom heeft afgelopen week namens 'Lidl helpt lokaal' een cheque ontvangen ter waarde van 250 euro. Het geld is bedoelt om een bijdrage te leveren aan de aanschaf van een AED.

De afdeling Bergen op Zoom is één van de vele afdelingen in Nederland die samen de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken vormen. De vereniging zet zich vol overgave in voor dat waar EHBO voor staat: bijstand en eerste hulp verlenen aan personen waar dat nodig is. Deze hulp kan variëren van geruststellen en het plakken van een pleister tot het waarschuwen van professionele hulpdiensten en reanimatie.

Supermarktketen Lidl ondersteunt al jaren lokale initiatieven onder het mom van Lidl helpt lokaal. "Wij dragen een warm hart toe aan activiteiten die zich richten op de thema's maatschappij, onderwijs, gezondheid of duurzaamheid." Het plaatsen van AED's behoort zeker tot die activiteiten en daarom overhandigde supermarktmanager Luc trots de cheque aan mevrouw Nuijten van de Bergse EHBO-vereniging. ''Wij zijn super blij met deze cheque en willen Lidl hartelijk bedanken'', aldus mevrouw Nuijten. [l]