Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Gemeente heeft 1100 extra laadpalen nodig

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft volgens de prognoses over tien jaar behoefte aan ongeveer 1200 laadpunten voor elektrische voertuigen. Op dit moment zijn er ongeveer 100 openbare laadpunten in Bergen op Zoom. De gemeente moet de komende jaren dus flink aan de bak, maar daarvoor worden nu al stappen ondernomen. Dat laat wethouder Andrew Harijgens weten op vragen van de GroenLinks-fractie.

DOOR REMKO VERMUNT

Inwoners van de gemeente Bergen op Zoom moeten voluit kunnen bijdragen aan de duurzaamheidsagenda en de energietransitie. Dat stelden GroenLinks-raadslid Karar en burgerraadslid Frank Lemmens in vragen aan de wethouder. "De gemeente Bergen op Zoom streeft naar meer zichtbaarheid op het gebied van duurzaamheid en een goede laad infrastructuur levert een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsdoelen die zijn gesteld. Bovendien wordt vanuit de overheid het gebruik van elektrische auto's al enige tijd gestimuleerd. Inwoners van Bergen op Zoom mogen daarom verwachten dat hun Gemeente hierop anticipeert en beleid voert om hiervoor de benodigde infrastructuur tijdig beschikbaar te hebben." De twee politici wilden dan ook weten welke rol de gemeente op dit moment inneemt als het gaat om elektrische laadpunten.

Faciliterend

"Op dit moment vervult de gemeente alleen een faciliterende rol als het gaat om het plaatsen van laadpalen", reageerde wethouder Harijgens. Dat betekent dat inwoners wel een aanvraag kunnen indienen. De gemeente controleert dan of de laadpaal op die locatie mag komen en na een akkoord, wordt de paal door een externe partner geplaatst. De kosten en baten in dit proces zijn voor de externe partij. Maar, met het oog op de toenemende vraag naar laadpalen is het college op dit moment gestart met het verkennen van de mogelijkheden voor nieuw beleid omtrent laadpalen. In het klimaatakkoord is namelijk de ambitie opgenomen dat in 2030 alleen nog elektrische auto's nieuw in de verkoop mogen en daarmee kan het aantal elektrische auto's in Bergen op Zoom flink toenemen.

Twee palen per jaar

Om daarop voor te bereiden worden de nodige maatregelen getroffen. Immers op dit moment wordt het vraag en aanbod voor laadpalen nog niet in kaart gebracht. "De toename van laadpalen is nu afhankelijk van de aanvragen die door (toekomstige) gebruikers zelf worden gedaan." Daarnaast is in 2014 wel bepaald dat de gemeente zelf 2 laadpalen per jaar plaatst. "We voorzien echter dat dit voor de toekomst niet voldoende zal zijn. Uit een vertaling van de cijfers blijkt dat er in 2030 een behoeft zal zijn aan een kleine 1200 laadpunten." Deze cijfers worden dan ook meegenomen in het huidige onderzoek naar de mogelijkheden en scenario's voor een nieuw beleid.

Extra laadpalen

Hoewel de gemeente Bergen op Zoom de komende tien jaar dus nog 1100 laadpalen extra nodig heeft, worden er al wel stappen genomen om dit te realiseren. Zo werd in maart van dit jaar de landelijke nieuwe bouwverordening van kracht. "Hierin zijn voorwaarden opgenomen over het plaatsen van laadpalen, waar wij als gemeente ook aan gehouden zijn." Wie in de toekomst nieuwbouw gaat realiseren met meer dan tien parkeervakken moet bij elk parkeervak al leidingen aanleggen zodat er eventueel laadpunten gerealiseerd kunnen worden. Dit geldt voor nieuwe woongebouwen, maar ook voor bestaande woongebouwen die ingrijpend worden gerenoveerd.

Kantoorpanden

Bij kantoorpanden met meer dan tien parkeervakken moet ook minimaal 1 oplaadpunt voor de hele parkeergelegenheid worden aangelegd en voor 1 op de vijf parkeervakken moeten leidingen worden aangelegd zodat er een oplaadpaal gerealiseerd kan worden. "Dit geldt voor nieuwe en voor bestaande gebouwen die ingrijpend worden gerenoveerd." De gemeente heeft geen uitgangspunten geformuleerd voor de hoeveelheid laadpalen per aantal huishoudens. Ook is niet bekend wat de bezettingsgraad is van de huidige laadpalen. [l]