Uitreiking koek aan vrijwilliger. FOTO JAN HUIGEN
Uitreiking koek aan vrijwilliger. FOTO JAN HUIGEN Jan Huigen

't Druppeltje zet deur op een kier

BERGEN OP ZOOM - ’t Druppeltje, de winkel van Terre des Hommes in gebruikt kinderspeelgoed, baby- en peuterartikelen en kinderkleding in de Lievevrouwestraat gaat voorzichtig weer open.

Vanaf zaterdag 2 mei is de winkel op voorlopig iedere zaterdag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. De openstelling betreft alleen de verkoop van artikelen. Voor spullen die men wil brengen moet een telefonische afspraak worden gemaakt (tel. 06-41796395). Vanwege de Coronacrisis sloot de winkel uit voorzorg voor de vrijwilligers en klanten de deuren op 14 maart. ’t Druppeltje volgde de richtlijnen van het RIVM en van Terre des Hommes Nederland. Het merendeel van de bij ’t Druppeltje werkzame vrijwilligers behoort tot de zogenaamde 'risicogroep'. Ook bij ’t Druppeltje veroorzaakt de crisis een forse terugloop in inkomsten. Veel geplande activiteiten vinden geen doorgang. Zo kon het jaarlijkse Koningsdagfestijn niet doorgaan. Op deze dag verkochten de medewerkers sinds jaar en dag de door bakker Groffen gesponsorde 'Groffenkoeken'. Met de bakker werd overeengekomen om de veelal aan huis gekluisterde vrijwilligers een hart onder de riem te steken. Op koningsdag kreeg ieder op ludieke wijze een koek aangereikt.

Meer informatie over de actuele stand van zaken van ‘t Druppeltje op de website: http://hetdruppeltje.nl/, ook op Facebook en Instagram.[l]