Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Nieuwe partner bij Delta Agrifood Business

BERGEN OP ZOOM - Het Delta Agrifood Business (DAB) aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom heeft een nieuwe partner gevonden. FoodQloud verhuist naar het voormalige Suikerlab.

DOOR REMKO VERMUNT

Het gebouw is volledig opgeknapt en biedt nu, naast laboratoria en klimaatkamers, kantoorruimtes voor bedrijven die actief zijn binnen de agrofoodsector. De keuze voor het DAB was snel gemaakt volgens Anton Goosen: “Het gebouw heeft een rijke historie binnen de regionale foodbranche en het is gewoon een prachtige locatie. Toen ik over dit project hoorde, was ik gelijk enthousiast. Wij opereren op het snijvlak van zeer moderne automatisering en ontwikkelingen binnen de voedingsmiddelenbranche. Het DAB huisvest en verbindt vele organisaties die de toekomst van de foodbranche vormgeven, en daar horen wij graag bij.”

Samenwerking

Het bedrijf gaat het grootste gedeelte van de tijd vanuit Bergen op Zoom aan de slag, maar opereert wereldwijd met medewerkers in Malaga en Praag. “Wij hebben Bergse roots en daarom sluiten we graag aan bij lokale initiatieven. Het DAB is daar een perfect voorbeeld van.” Ook DAB is enthousiast over de komst van FoodQloud. Peter Berben van de gemeente Bergen op Zoom: “DAB is een innovatie- en expertisecentrum op het gebied van agrofood. Het is daarom heel bijzonder dat een IT-bedrijf zich bij ons aansluit. Maar juist omdat FoodQloud zich inzet voor bedrijven in de foodbranche, is deze samenwerking ideaal. Daarnaast heeft DAB ook de ambitie om een ontmoetingsplek voor partners te faciliteren. Op die manier kunnen DAB en haar partners bijdragen aan de innovatie, ontwikkeling en opleiding in de regionale agrofoodsector.” [l]