Prikbord

Actualiteit op website en facebook: Zie website www.lievevrouweparochie.nl voor de actuele stand van zaken en voor inspirerende teksten. Ook op facebook.com/lievevrouweparochie
Nieuwsbrief: Abonneren digitale nieuwsbrief, die iedere dinsdag verschijnt: lievevrouweparochie@gmail.com
Openstelling kerken
: De OLV van Lourdeskerk is in de ochtenden op werkdagen van 9.30 tot 11.30 uur geopend. De St.-Gertrudiskerk is iedere zondag geopend van 13.30 tot 14.30 uur, ingang Kerkstraat, uitgang Zuivelstraat. U kunt in de kerken terecht voor gebed, kaarsje aansteken, een gave te doen voorVoedselbank of noveenkaars te kopen.
Uitzending ReliVisie Extra: Op vrijdag 8 mei om 10.00 uur een nieuwe aflevering van ReliVisie Extra, op ZuidWestTV. Deze aflevering is opgenomen in de Martinuskerk in Halsteren, met de agenda, bezinning en vooruitblik op de komende zondag.
Plantjesactie voor bewoners verzorgingshuizen: Tegen Moederdag bezorgen we vanuit de R.-K Lievevrouweparochie plantjes bij de bewoners van Vissershaven, Bosschaert, de Jacquelineflat en Kardinaal de Jonglaan, om hen te laten weten dat we aan hen denken. Meedoen door uiterlijk 4 mei €5,- over te maken op NL33 INGB0001069239 tnv R.-K. Lievevrouweparochie ovv Bloemenactie. Alvast hartelijk dank.
Nieuwe website: Een commissie gaat samen met een ontwerper een nieuwe website voor de parochie ontwikkelen. Op de huidige website en in de nieuwsbrief houden we u hiervan op de hoogte.
Lintje voor Tilly Meijer: Tilly Meijer zal een lintje krijgen voor haar inzet voor de OLV van Lourdeskerk en de parochie. We feliciteren haar en de andere gedecoreerden, met name Paul Versijp, van harte.
Element Maria Ommegang: Iedere zondag tot aan Ommegangszondag 28 juni zal er in de St.-Gertrudiskerk een element uit de Maria Ommegang te zien zijn van 13.30-14.30 uur. De Ommegang zelf kan niet doorgaan in haar gebruikelijke vorm. In de kerk kunt u ook een kaarsje aansteken bij het Ommegangbeeld.
Dopen: In onze parochie t/m 1 juni geen doopvieringen plaatsvinden, vanwege de geldende coronamaatregelen.
Ziekenzalving, ziekenzegen en uitvaart: Ziekenzalving en ziekenzegen blijven mogelijk, ook in verpleeghuizen. Vanwege de voorschriften van de overheid (RIVM) en de Nederlandse bisschoppen geldt dat de toediening is aangepast. Ook een kerkelijke uitvaart blijft mogelijk voorgegaan door een lid van het pastoraal team, maximaal 30 mensen in de kerk of de aula, met inachtneming van de onderlinge afstand.
Intenties: Intenties van het weekend van 9 en 10 mei wordt gebeden in de privémissen van pastoor Paul Verbeek. U kunt ook een intentie opgeven voor de privémis op dinsdagochtend. Als u uw intentie graag genoemd wil hebben in een weekendviering waar u zelf bij kunt zijn, dan kan dit voorshands onder voorbehoud na 1 juni. Graag hierover contact opnemen met het parochiebureau: 0164-233574. U kunt uiteraard er ook zelf voor bidden.
Geen vieringen en activiteiten: In de R.-K. Lievevrouweparochie zijn t/m Tweede Pinksterdag 1 juni, alle weekvieringen en de vieringen op zaterdag en zondag in onze beide kerken en op alle andere locaties waar gevierd wordt, afgelast, evenals bijeenkomsten en activiteiten.
Vijftig dagen na Pasen: We kunnen vanaf Pasen samen intens de vijftig dagen tot aan Pinksteren met elkaar te vieren. De leerlingen waren vijftig dagen bij elkaar achter gesloten deuren in de bovenzaal. Inspiratie op onze website geeft daar enkele bezinningen over. [l]