Verzamelaar zoekt Lucifers merken

BERGEN OP ZOOM - Door de Corona Virus ben ik heel veel uren met mijn hobby bezig. van daar deze oproep. De verzameling is ontstaan door mijn opa, hij was politie man bij bureau Warmoestraat in Amsterdam.

In 1943 waren er huishouddozen met leuke plaatjes erop, het leek hem leuk om ze allemaal te verzamelen. De serie bestond uit 6 Kastelen, 6 Schepen, 6 Luchtvaart, 6 Transport en 12 x Automobielen. En in 1954 kwamen de eerste series lucifers etiketten van de Centra. Toen mijn opa overleed is mijn vader verder gegaan met de verzameling, hij was in de jaren '60 penningmeester en secretaris van de Verzamelaar afdeling Kennemerland, de vereniging hield diverse ruilbeurzen in Haarlem en omgeving waar heel veel werd geruild. Toen mijn vader in 1986 overleed ben ik verder gegaan met de verzameling, en sinds ik in 2011 met pensioen ging ben ik zeer actief met het verzamelen. Heel veel kruideniers bedrijven hadden hun series. De oudste lucifers etiket die ik bezit is die van Kronings Lucifers 6 sept. 1898, wat naar de inhuldiging van koningin Wilhelmina verwijst. De meeste lucifers etiketten kwamen uit de jaren '60 - '70. Momenteel ben ik op zoek naar Ruitjes randen dat zijn etiketten die de Firma Kloof uitgaf, deze etiketten bestonden uit 4 kleuren en zijn onder verdeeld in 4 items zoals Bedrijven, Clubs, Horeca en Sigarenzaken/Winkels totaal zijn er bij mij 4465 x 4 gecatalogiseerd. (3 april 2020) deze Ruitjes randen catalogus is gratis te verkrijgen stuur uw mail adres naar verzamelaar@lucifer-merken.nl.

Mochten er mensen zijn die deze pagina lezen en hebben nog een doos of een album of een complete boek vol met etiketten op zolder liggen en doen hier niets mee, U zou mij daarmee heel veel plezier doen.

Bellen 0229 215681. Alvast bedankt Rob. [l]