Kerk Bergen op Zoom

HALSTEREN
Protestantse Gemeente in Halsteren en Nieuw Vossemeer. Elke zondag 10.30u dienst in de St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20, Halsteren. Predikant: Ds. H.C. van het Maalpad, Verduinsbos 49, 4661 NT, Halsteren, 0164-231992, hcvhmaalpad@home.nl. Voor informatie: T. Knook, 0166-664322. Vanwege het Corona-virus worden veel kerkdiensten afgelast, zo ook de protestantse diensten van Halsteren en het Nieuw Vossemeer. Het kerkbestuur van de protestantse kerk biedt een oplossing voor de grote groep gelovigen om toch de actuele preek te kunnen volgen; de internet kerkdienst. Voorlopig is deze te beluisteren via Kerkomroep. Op deze manier kan iedereen, juist onder de zorgelijke omstandigheden van dit moment, de kerkdienst meevieren. De dienst zal een aangepast karakter hebben, opgeluisterd met muziek. De dienst is te beluisteren via www.kerkomroep.nl, iedere zondagmorgen om 10.00u.
Gegevens Quirinuskerk Sint Christoffel parochie: Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310, e-mail: quirinuskerk@sint-christoffel.nl. Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op dinsdag en donderdag van 10.00-12.00u. Pastoor Hans de Kort, pastor Sebastian Chazhoor en pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via tel. 0164-682310. In dringende gevallen is de pastor van dienst te bereiken via uitvaarttelefoon 06-28409023. Zaterdag 23 mei: 17.00u Eucharistieviering: voorganger pastor Sebastian Chazoor. Uitzending vanuit de Gummaruskerk te Steenbergen om 17.00u te volgen via Ziggo kanaal 41 en via www.slos.nl direct livestream te volgen. Intenties: Afra v. Wezel-'t Jong; Dina Roosenboom-Suijkerbuijk; Jo Blommerde-Jonkers; Toos Man; Antonius Goossens en Corrie Daniels-Verdult. Onlangs overleden: Ria Nuijten-Demmers.
Pastoraal woord: In de week na moederdag worden er vanuit de bisschoppen van Nederland nieuwe richtlijnen voor onze kerken verwacht. Mogen er weer vieringen komen met een klein aantal mensen (max. 30) tot 1 juli? En daarna? Vieringen met maximaal 100 mensen en op 1½ meter afstand van elkaar? En hoe moeten we omgaan met het uitreiken van de Communie? We zijn benieuwd. En we zijn benieuwd of onze vaste kerkgangers ook weer de weg weten en durven te vinden naar onze kerken. Als na Pinksteren de kerken al weer wat meer open zouden mogen gaan, dan past dat wel heel goed bij wat er ooit met Pinksteren is gebeurd in de jonge kerk. In de Handelingen van de apostelen wordt beschreven hoe de apostelen na de hemelvaart van Jezus samen met Maria en met de leerlingen in een bovenzaal bijeen zijn. Zij bleven daar eensgezind volharden in het gebed (Hand. 1,12). Die tijd samen kan nooit langer zijn geweest dan 10 dagen want op de 10e dag waren allen weer bijeen op dezelfde plaats en werden zij vervuld van de H. Geest. De deuren gingen open en de leerlingen gingen vol vuur de wereld in om het geloof te verkondigen. We hopen en bidden dat we ook weer langzaam als kerken bijeen kunnen komen en de wereld ingaan zoals dat voor andere sectoren in onze samenleving mogelijk wordt. 10 dagen voor Pinksteren vieren we Hemelvaart. Op de vooravond van Hemelvaart is er om 19.00u een besloten viering die uitgezonden wordt. Daarna gaan we op weg naar Pinksteren als kerken. Dit jaar zonder de vieringen van de Pinksterketen, maar wel kunnen we samen als leerlingen bidden om de hulp van de H. Geest die we niet alleen in deze tijd maar altijd nodig hebben. Pastoor Hans de Kort.
Meimaand – Mariamaand: In deze maand zal de Quirinuskerk iedere zondag geopend zijn van 14.00-15.30 uur. Het beeld van Maria heeft een centrale plaats in de kerk en ieder is welkom om bij haar te bidden, een kaarsje aan te steken of haar een bloemetje te geven. [l]