Prikbord

Actualiteit: Kijk steeds op onze website www.lievevrouweparochie.nl voor de actuele stand van zaken en voor inspirerende teksten. U kunt ons ook vinden op facebook.com/lievevrouweparochie
Nieuwsbrief: U kunt zich abonneren op onze digitale nieuwsbrief, die iedere dinsdag verschijnt, door een e-mail te sturen naar lievevrouweparochie@gmail.com
Openstelling kerken: De OLV van Lourdeskerk is op werkdagen van 9.30-11.30 uur open, de St.- Gertrudiskerk op zondagmiddag van 13.30-14.30 uur. Op Hemelvaartsdag en op Eerste en Tweede Pinksterdag is de Gertrudiskerk open van 13.30-14.30 uur en de Lourdeskerk van 14.30-15.30 uur. U kunt in de kerken terecht voor gebed, om een kaarsje aan te steken, om een gave te doen voor de Voedselbank of om een noveenkaars te kopen.
Hemelvaartsdag: Donderdag 21 mei, Eucharistieviering Hemelvaartsdag in beslotenheid op het parochiecentrum, waar de noveenkaars van de Pinksternoveen worden aangestoken. ’s Middags zijn beide kerken geopend voor gebed en om een kaars aan te steken. St.-Gertrudiskerk 13.30-14.30u en OLV van Lourdeskerk 14.30-15.30u.
Pinksternoveen: Op Hemelvaartsdag start de Pinksternoveen met het ontsteken van noveenkaarsen, waarbij we tot en met Pinksterzaterdag bidden om de komst van de heilige Geest. Pastoor Paul Verbeek schreef de tekst van de noveen. Download deze op de website en bidt zelf thuis mee.
Uitzending ReliVisie Extra: Op vrijdag 22 mei om 10.00 uur een nieuwe aflevering van ReliVisie Extra, op ZuidWestTV.
Dopen: In onze parochie t/m 1 juli geen doopvieringen plaatsvinden, vanwege de geldende coronamaatregelen.
Ziekenzalving, ziekenzegen en uitvaart: Ziekenzalving en ziekenzegen blijven mogelijk, ook in verpleeghuizen. Vanwege de voorschriften van de overheid (RIVM) en de Nederlandse bisschoppen geldt dat de toediening is aangepast. Ook een kerkelijke uitvaart blijft mogelijk voorgegaan door een lid van het pastoraal team, maximaal 30 mensen in de kerk of de aula, met inachtneming van de onderlinge afstand.
Intenties: Voor de intenties op 21 mei (Hemelvaart) en van het weekend van 23 en 24 mei wordt gebeden in de privémissen van pastoor Paul Verbeek. U kunt ook een intentie opgeven voor de privémis op dinsdagochtend. Als u uw intentie graag genoemd wil hebben in een weekendviering waar u zelf bij kunt zijn, dan kan dit voorshands onder voorbehoud na 1 juni. Graag hierover contact opnemen met het parochiebureau: 0164-233574. U kunt uiteraard er ook zelf voor bidden.
Geen vieringen en activiteiten: In de R.-K. Lievevrouweparochie zijn t/m 1 juli alle weekvieringen en de vieringen op zaterdag en zondag in onze beide kerken en op alle andere locaties waar gevierd wordt, afgelast, evenals bijeenkomsten en activiteiten. [l]