Hemelvaart en Pinksteren op afstand samen vieren

BERGEN OP ZOOM - De R.-K. Lievevrouweparochie viert de feestdagen van Hemelvaart en Pinksteren op afstand met elkaar, voornamelijk via internet en televisie. Ook zijn beide kerken op Hemelvaartsdag en Eerste en Tweede Pinksterdag ’s middags geopend.


De stadskerk St.- Gertrudis is open van 13.30-14.30 uur en de OLV van Lourdeskerk van 14.30-15.30 uur. U kunt in de kerken terecht voor gebed, om een kaarsje aan te steken, om een gave te doen voor de Voedselbank of om een noveenkaars te kopen. In de St.-Gertrudiskerk kunt u bovendien taferelen uit de Maria Ommegang bekijken.


Hemelvaartsdag
Op donderdag 21 mei worden op het parochiecentrum en in beide kerken een noveenkaars aangestoken. Negen dagen lang bidden we om de komst van de heilige Geest. Vicaris en pastoor Paul Verbeek heeft de tekst van deze pinksternoveen zelf geschreven. U kunt de tekst downloaden op onze website www.lievevrouweparochie.nl.


Pinkstervieringen via televisie
ZuidWestTV zendt met Pinksteren twee kerkvieringen live uit. Op Pinksterzaterdag 30 mei om 19.00 uur de eucharistieviering vanuit de Lambertuskerk in Wouw. Op Pinksterzondag 31 mei om 10.00 uur de viering vanuit de protestante Martinuskerk in Halsteren.


Pinksterverhalen voor kinderen
Met Pinksteren is een Pinksterverhaal voor peuters en kleuters te downloaden op de website www.lievevrouweparochie.nl. Op 30 mei om 12.00 uur komt bovendien de film “Lucas en het Pinkstermysterie” voor kinderen van de basisschool online op dezelfde website. In deze spannende pinksterfilm gaat Lucas op bezoek bij vrienden van Jezus. Hij vraagt hen wat er na Pasen allemaal gebeurd is en denkt er over na om daar een boek over te schrijven. In deze pinksterfilm spelen Bergse acteurs de hoofdrol. [l]