Kerk Bergen op Zoom

HALSTEREN
Protestantse Gemeente in Halsteren en Nieuw Vossemeer. Elke zondag 10.30u dienst in de St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20, Halsteren. Predikant: Ds. H.C. van het Maalpad, Verduinsbos 49, 4661 NT, Halsteren, 0164-231992, hcvhmaalpad@home.nl. Voor informatie: T. Knook, 0166-664322. Vanwege het Corona-virus worden veel kerkdiensten afgelast, zo ook de protestantse diensten van Halsteren en het Nieuw Vossemeer. Het kerkbestuur van de protestantse kerk biedt een oplossing voor de grote groep gelovigen om toch de actuele preek te kunnen volgen; de internet kerkdienst. Voorlopig is deze te beluisteren via Kerkomroep. Op deze manier kan iedereen, juist onder de zorgelijke omstandigheden van dit moment, de kerkdienst meevieren. De dienst zal een aangepast karakter hebben, opgeluisterd met muziek. De dienst is te beluisteren via www.kerkomroep.nl, iedere zondagmorgen om 10.00u.
Gegevens Quirinuskerk Sint Christoffel parochie: Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310, e-mail: quirinuskerk@sint-christoffel.nl. Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op dinsdag en donderdag van 10.00-12.00u. Pastoor Hans de Kort, pastor Sebastian Chazhoor en pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via tel. 0164-682310. In dringende gevallen is de pastor van dienst te bereiken via uitvaarttelefoon 06-28409023. Zaterdag 30 mei 17.00u: Eucharistieviering: voorganger pastoor Hans de Kort. Uitzending vanuit de Gummaruskerk te Steenbergen om 17.00u te volgen via Ziggo kanaal 41 en via www.slos.nl direct livestream te volgen. Intenties: Antonius Goossens; alle overledenen van de KBO.
Pastoraal woord: Waarom zou je geloven? In gesprek met jongeren wordt vaak de vraag gesteld: Waarom zou je geloven? Waar is dat goed voor? We hebben in een land als Nederland voldoende welvaart (alhoewel dat natuurlijk niet voor iedereen geldt). We hebben een goede gezondheidszorg met geweldig zorgpersoneel. We hebben een economisch stelsel dat tot op zekere hoogte klappen op kan vangen. Dus waarom zou je geloven als alles zo voorhanden is? En daar zit nu precies de crux. Voordat de coronacrisis ten volle uitbrak lag het kernpunt vooral bij de groei en de bloei van onze maatschappij. De moeilijke en verdrietige dingen waren er ook, maar minder aan de oppervlakte. Nu staat ons leven grotendeels stil en worden we teruggeworpen op meer basale dingen. Kan ik een beroep doen op mijn buren als ik ziek ben? Hoe kan ik op bezoek bij mijn ouders nu ze op leeftijd zijn? Basale dingen die de wijze waarop wij met elkaar omgaan bepalen. Op weg naar Hemelvaart probeert Jezus zijn leerlingen te bemoedigen. Hij probeert ze te troosten met de gedachte dat Hij een Helper zal sturen, de heilige Geest, die de leerlingen gaat helpen om de waarheid te vinden, die hun zal troosten als het leven tegenzit, als het kwade tegenwerking biedt. Geloven en liefhebben zijn twee woorden die in elkaars verlengde liggen. Jezus vertelt uitgebreid over hoe de toekomst van zijn leerlingen eruit gaat zien: dat ze één zullen zijn, elkaar liefhebben, zijn geboden onderhouden en zo binnen kunnen treden in het geheim van God. Waarom zou je geloven? De kern van het geloof is dat je niet alleen bent. Laat ons bidden dat we ons zelf de ruimte geven om ons hart te openen voor de heilige Geest. Wij wensen u een gezegende Hemelvaartsdag! Lenie Robijn, pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie.
Cursus: Het Sint Fransciscuscentrum van Bisdom Breda nodigt u uit voor een online cursus over de Handelingen van de Apostelen, door diaken Vincent de Haas. De cursus is bestemd voor alle gelovigen en geïnteresseerden in de verdieping van het geloof. De data zijn 2 en 8 juni van 19.30-21.30u. Zonder kosten, eventuele eigen bijdrage. Inschrijvingen via de website van het Sint Franciscuscentrum.
Meimaand – Mariamaand: In deze maand zal de Quirinuskerk iedere zondagmiddag geopend zijn van 14.00-15.30u. Het beeld van Maria heeft een centrale plaats in de kerk en ieder is welkom om bij haar te bidden, een kaarsje aan te steken of haar een bloemetje te geven. Of om zo maar even rustig bij haar te zitten. Welkom! I.v.m. alle beperkingen zal de speciale Mariaviering dit jaar niet worden gehouden.

LEPELSTRAAT
H. Antonius van Padua - St.Christoffel parochie: Pastoresteam: Past.H.de Kort, Past.S.Chazhoor, Past.L.Robijn. Regiosecretariaat: 0164-682310. Tijdens de Eucharistieviering in de Gummarus kerk te Steenbergen op zaterdag 30 mei gedenken wij: Ella Schoonen; Sjan Foppele-Bakx.
Mededelingen: Mocht u intenties af willen laten roepen in de SLOS uitzending van de Eucharistieviering in Steenbergen, kunt u deze doorgeven aan het Parochiesecretariaat van de H. Ant. van Padua tel. 0164-682525 of bij H. Wouts tel. 0164-682575. Onze kerk is iedere dinsdag en zondag geopend van 11.00-12.00u om iedereen de gelegenheid te geven voor een persoonlijk gebed en om een kaarsje aan te steken. Uiteraard houden we ons aan de geldende richtlijnen van het RIVM. En natuurlijk kunt u iedere dag van zonsopgang tot zonsondergang een kaarsje aansteken in de Antonius kapel naast de kerk. Dat geeft ons allen zeker kracht en sterkte. [l]