Prikbord

Protocol kerk op anderhalve meter: Op 20 mei 2020 hebben de Nederlandse bisschoppen het protocol “Kerkelijk Leven op anderhalve meter” vastgesteld. Het protocol maakt het mogelijk veilig samen te komen in de kerk voor gebed en de viering van de sacramenten. Vanaf 1 juni 2020 mogen er 30 mensen aanwezig zijn bij religieuze bijeenkomsten. Vanaf 1 juli 2020 mogen er 100 mensen aanwezig zijn, met inachtneming van de geldende richtlijnen van het RIVM. Vanaf 14 juni 2020 wordt de Heilige Communie (zo mogelijk) weer uitgereikt. Het protocol kunt u vinden op www.lievevrouweparochie.nl Daar verschijnt ook de uitwerking van het protocol voor de Lievevrouweparochie. Op de kerkdeuren zal een poster hangen met de in acht te nemen regels.
Vieringen Tweede Pinksterdag: Op 1 juni, Tweede Pinksterdag is er een eucharistieviering in beide kerken: om 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk en om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Uitbreiding aantal vieringen: Om zoveel mogelijk parochianen de gelegenheid te geven om een viering bij te wonen, is er vanaf 1 juni ook iedere dinsdagochtend een viering om 9.00 uur in de OLV van Lourdeskerk en iedere vrijdagochtend om 9.00 uur in de St.-Gertrudiskerk. In het weekend op zaterdag om 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk. Op zondag om 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk en om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Aanmelden verplicht: Aanmelden is voor alle vieringen vanaf 1 juni verplicht. De aanmelding start op donderdag 28 mei. U kunt zich op werkdagen tussen 9.30 en 11.30 uur telefonisch aanmelden voor een viering in de OLV van Lourdeskerk (0164-234867) of St.-Gertrudiskerk (0164-233574). Uw naam en telefoonnummer worden genoteerd. U kunt zich slechts voor één eerstvolgende viering aanmelden.
Openstelling kerken: De OLV van Lourdeskerk is op werkdagen van 9.30-11.30 uur open en op feestdagen van 14.30-15.30 uur, de St.- Gertrudiskerk op zon- en feestdagen van 13.30-14.30 uur.
Pinksterverhalen voor peuters, kleuters en kinderen: Met Pinksteren is een Pinksterverhaal voor peuters en kleuters te downloaden op de website. Op 30 mei om 12.00 uur komt de film “Lucas en het Pinkstermysterie” voor kinderen van de basisschool online. In deze pinksterfilm spelen Bergse acteurs de hoofdrol.
Pinkstervieringen op ZuidWestTV: ZuidWestTV zendt met Pinksteren twee kerkvieringen live uit. Op Pinksterzaterdag 30 mei om 19.00 uur de eucharistieviering vanuit de Lambertuskerk in Wouw. Op Pinksterzondag 31 mei om 10.00 uur de viering vanuit de protestante Martinuskerk in Halsteren.
Pinksterprentje: Met Pinksteren brengt het pastoraal team een nieuw prentje uit. Op dit prentje staat een bezinnende tekst van pastoor Paul Verbeek en een wens voor Pinksteren van het hele pastoraal team. Met Pinksteren kunt u een prentje uit de kerk meenemen.
Uitzending ReliVisie Extra: Op vrijdag 29 mei om 10.00 uur een nieuwe aflevering van ReliVisie Extra, op ZuidWestTV.
Elementen van de Maria Ommegang: Iedere zondag tot aan Ommegangszondag 28 juni zal er in de St.-Gertrudiskerk een element uit de Maria Ommegang te zien zijn. Vanaf zondag 24 mei het tafereel: de aanbidding van de wijzen.
Dopen: Voor dopen kunt u contact opnemen met het parochiecentrum.
Ziekenzalving, ziekenzegen en uitvaart: Ziekenzalving en ziekenzegen blijven mogelijk, ook in verpleeghuizen. Vanwege de voorschriften van de overheid (RIVM) en de Nederlandse bisschoppen geldt dat de toediening is aangepast. Ook een kerkelijke uitvaart blijft mogelijk voorgegaan door een lid van het pastoraal team, maximaal 30 mensen in de kerk of de aula, met inachtneming van de onderlinge afstand. [l]