Afbeelding
Foto:

Kosten voor trouwen worden veel meer maatwerk

BERGEN OP ZOOM - De prijzen voor het trouwen in Bergen op Zoom zijn opnieuw tegen het licht gehouden. Wat de prijzen uiteindelijk gaan worden, dat is nog niet bekend. Die worden pas vastgesteld in de legesverordening die op de planning staat voor december 2020. "Dit besluit gaat veel meer over de manier van berekenen van de kostencomponenten."


De gemeente maakte onlangs al bekend de tarieven om te trouwen in Bergen op Zoom eens flink onder de loep te nemen. Wie op een doordeweekse dag wil trouwen in het Stadhuis betaalt nu 426 euro en wie in het weekend wil trouwen in het Markiezenhof betaalt 796 euro.

Wie wil trouwen op een externe

locatie betaalt tussen de 638 en 796 euro.


Huidig beleid

Maar het huidige beleid sluit volgens de gemeente niet meer aan bij de ontwikkelingen en verwachtingen in onze samenleving.


Verschillende scenario's

In eerste instantie wilde de gemeente de prijzen dit jaar al aanpassen, maar naar aanleiding van een klacht is daar toch van afgeweken. De prijzen gaan alsnog op de schop, maar dan wel pas in 2021. De gemeente maakt nu bekend dat er verschillende scenario's blijven bestaan waaraan ook verschillende prijzen gekoppeld zijn.

Een en ander is afhankelijk van de verschillende onderdelen waarvoor gekozen wordt. "Je moet dan denken aan de aangifte, wel of geen babs, Babs voor 1 dag, enz." [l]