Prikbord

Protocol kerk op anderhalve meter: Op 20 mei 2020 hebben de Nederlandse bisschoppen het protocol “Kerkelijk Leven op anderhalve meter” vastgesteld. Vanaf 1 juni 2020 vieren we in de St.-Gertrudiskerk, de OLV van Lourdeskerk en in de St.-Catharinakapel met 30 aanwezigen (exclusief “personeel”). Vanaf 14 juni 2020 wordt de Heilige Communie (zo mogelijk) weer uitgereikt. Kijk op de website voor een uitwerking van het protocol voor de parochie. Op de kerkdeuren hangt een poster hangen met de in acht te nemen regels.
Reserveren verplicht: Reserveren is voor alle vieringen vanaf 1 juni verplicht. Zonder reservering heeft u geen toegang! Telefonisch reserveren op werkdagen tussen 9.30 en 11.30 uur voor een viering in de OLV van Lourdeskerk (0164-234867) of in de St.-Gertrudiskerk (0164-233574). Reserveren voor een viering in de St.-Catharinakapel bij Corrie Hamers (0164-244983). Naam, adres en telefoonnummer worden genoteerd. U kunt slechts voor één eerstvolgende viering reserveren. U kunt bellen voor een nieuwe reservering voor een eerstvolgende viering, als de viering waarvoor u hebt gereserveerd, achter de rug is. Reserveren kan als u geen corona-gerelateerde klachten heeft! Bij klachten tussen reserveren en het moment van de viering, dan dient u uw reservering te annuleren.
Vieringenoverzicht: Om zoveel mogelijk parochianen de gelegenheid te geven om een viering bij te wonen, is er vanaf 1 juni iedere dinsdag een viering om 9.00 uur in de OLV van Lourdeskerk en iedere vrijdag om 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk. In het weekend op zaterdag 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk. Op zondag 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk en 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. St.-Gertrudiskerk: ingang Kerkstraat, uitgang Grote Markt. OLV van Lourdeskerk: hoofdingang, uitgang via zijdeuren. Vanaf zondag 7 juni is er iedere zondag een viering in de St.-Catharinakapel om 9.30 uur. Kijk hiervoor op www.sintcatharinakapel.nl.
Openstelling kerken: De OLV van Lourdeskerk is op werkdagen van 9.30-11.30 uur open en op feestdagen van 14.30-15.30 uur, de St.- Gertrudiskerk op zon- en feestdagen van 13.30-14.30 uur.
Pinksterbrief Nederlandse bisschoppen: Op www.lievevrouweparochie.nl/inspiratie kunt u de brief van de Nederlandse bisschoppen voor Pinksteren lezen. Zij gaan in op de herstart van de vieringen en de situatie rond de coronacrisis.
Uitzending ReliVisie Extra: Op vrijdag 5 juni om 10.00 uur ReliVisie Extra, op ZuidWestTV; vanuit de Ontmoetingskerk.
On the Move in de tuin: Tienergroep On the Move komt vrijdag 5 juni om 19.15 uur voor het eerst weer bijeen, in de tuin van het parochiecentrum. Meer informatie en verplicht reserveren bij pastor Fredi Hagedoorn.
Elementen van de Maria Ommegang in de St.-Gertrudiskerk: Iedere zondag tot aan Ommegangszondag 28 juni zal er in de St.-Gertrudiskerk een element uit de Maria Ommegang te zien zijn. Op zondag 7 juni is het thema de Verrijzenis.
Rouw en Verlies in de tuin: Zondag 7 juni 14.30 - 16.30 uur bijeenkomst van Rouw en Verlies in de tuin van het parochiecentrum, alleen bij goed weer. Reserveren is verplicht op 0164-233574. Zonder reservering geen toegang.
Dopen: Het toedienen van het doopsel wordt uitgesteld. In geval van nood kan het doopsel thuis zelf door de ouders toegediend worden (nooddoop), in overleg met de pastoor. Daarna, op een later tijdstip, volgen de andere riten in de kerk (inclusief de zalving).
Sacramenten: De volgende sacramenten vinden voorshands niet plaats: doopsel, eerste heilige communie en vormsel. Eerder hebben de Nederlandse bisschoppen aangegeven dat de eerste heilige communie en het vormsel zijn uitgesteld tot het volgend kalenderjaar.
Ziekenzalving, ziekenzegen en uitvaart: Ziekenzalving en ziekenzegen blijven mogelijk, ook in verpleeghuizen c.a. Vanwege de voorschriften van de overheid (RIVM) en de Nederlandse bisschoppen geldt dat de toediening is aangepast. Ook een kerkelijke uitvaart blijft mogelijk voorgegaan door een lid van het pastoraal team, maximaal 30 mensen (exclusief “personeel”)in de kerk of de aula, met inachtneming van de onderlinge afstand. [l]