Afbeelding
Foto: Samen in de Regio

'Maaltijdenservice werd enorm gewaardeerd'

BERGEN OP ZOOM - Vers bereide maaltijden voor ouderen, kwetsbare gezinnen en mensen uit de zorg. Dat was het idee van de maaltijdservice die enkele weken geleden van start is gegaan. Na vier weken komt er echter een eind aan dit prachtige project. Afgelopen week brachten vrijwilligers voor de laatste keer een heerlijke maaltijd aan huis. "Ik ga het missen", aldus een van de deelneemsters.


DOOR REMKO VERMUNT


Een grote werkgever uit de regio wilde in deze coronatijd iets betekenen voor de ouderen, kwetsbare gezinnen én mensen uit de zorg. Hij klopte aan bij Samen in de Regio en samen werd een plan opgezet. Omdat het bedrijfsrestaurant toch stil lag vanwege de coronacrisis, werd besloten om maaltijden te maken voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Wekelijks werden er 2000 maaltijden gemaakt die door vrijwilligers weg werden gebracht. Niet alleen aan huis bij kwetsbaren, maar ook naar zorginstellingen. Voor het personeel die de diensten later op de dag draaiden was er namelijk ook een maaltijd.


Hart onder de riem

"Een hart onder de riem, tijdens een overvolle werkdag even aanschuiven met een heerlijk vers bereide maaltijd. Dat is prettig, dat is aandacht die ook hen verwonderde", stelt Samen in de Regio. Het initiatief kon op veel positieve reacties rekenen. "Er kwamen veel berichtjes om te laten weten hoe dankbaar het personeel was, hoe onverwacht dit voor hen was. Mooi toch, een maaltijd cadeau, die je een boost geeft tijdens je werkdag. Ook nog eens een opkikker voor je humeur!"


Positieve reacties

Dat de maaltijdservice gewaardeerd werd, blijkt ook uit de vele reacties die binnenkwamen bij Samen in de Regio. Bloemen, kaartjes, heerlijke koekjes en veel lieve woorden. "Het was leuk om de mensen wekelijks te verrassen. Maar bij de laatste ‘ronde’ waren wijzelf verrast. Verwonderd eigenlijk door al die aardige attenties en vooral veel lieve woorden om ons te bedanken. ‘Ik ga het missen, altijd even een praatje', 'Ik keek uit naar jullie komst, jullie hebben me verwend', 'Het smaakte me altijd heerlijk'."


Daar ben je weer!
Hoewel de actie in feite alleen inhield dat er maaltijden aan de deur werden gebracht. Bleek de actie achteraf ook andere positieve gevolgen te hebben. De maaltijden werden standaard op dinsdag en donderdag bij de mensen gebracht en daardoor hadden ze iets om naar uit te kijken. Een gezellig moment, al was het maar even aan de voordeur en het voelen van de aandacht, dat maakte indruk op de mensen. "Als we er op terugkijken bedenken we ons, dat het zelfs effect heeft gehad op het minder eenzaam voelen. Een moment om naar uit te kijken. Van tevoren dachten we daar geen tel bij na."


'Ik keek uit naar jullie
komst, jullie hebben
me verwend'


Contactmoment

De mensen die een maaltijd ontvingen, werden uitgekozen door welzijnsinstellingen uit Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen. Zij kozen er daarnaast voor om met eigen personeel de maaltijden wekelijks af te geven bij de mensen. "Aanbellen en even een praatje aan de voordeur. Dan heb je veel beter in de gaten hoe het echt met de mensen gaat, meer dan in een telefoongesprek. Daar waar nodig kun je helpen. De bezorging van de maaltijd als contactmoment. Dat is nog zo’n extra ‘vangst’ van het bezorgen van de maaltijd."


Al met al wordt er dan ook teruggekeken op een enorm succesvolle actie. [l]