Afbeelding
Foto:

Bridgeclub `t Markiezaat gaat online gewoon door

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom kent tal van bridgeclubs met in totaal honderden leden, maar vanwege het coronavirus kunnen zij op dit moment niet bij elkaar komen. Leden van Bridgeclub Markiezaat gingen daarom op zoek naar een alternatief: online bridgen. "Het is geweldig", stelt Theo de Wit.

DOOR REMKO VERMUNT


Bridgeclub `t Markiezaat heeft zo'n negentig leden en normaal komen zij wekelijks samen bij Partycentrum Rozenoord. Maar dat kan nu niet. "We zijn een binnensport, dus in principe mogen we pas vanaf 1 juli onder voorwaarden weer starten. Rozenoord is al volop bezig om de 1,5 m afstand te kunnen garanderen. Maar we moeten de richtlijnen van Nederlandse Bridge Bond afwachten.

Er zijn nog zoveel onopgeloste vragen dat het bestuur nadere berichten wil afwachten.

Het zal toch nog wel een tijdje duren voor dat we weer normaal op Rozenoord kunnen bridgen.


Alternatief

Zolang kunnen de bridgers eigenlijk niet wachten en daarom zochten zij een alternatief en dat werd gevonden in het online 'Stepbridge'. "Een online platform waar je eigenlijk heel makkelijk kan inloggen en toch met elkaar kunt bridgen", legt De Wit uit. Hij is dan ook erg enthousiast over deze vorm van spelen. "Je kunt tijdens het spelen ook gewoon berichten naar elkaar sturen, waardoor je dus alsnog met elkaar kunt communiceren. Soms zegt onze wedstrijdleider Hans Verbiest dan ook wel eens: “De bitterballen liggen in het vet”. Die krijgen we normaal bij Rozenoord, maar nu natuurlijk niet", lacht De Wit.


Meespelen

Bridgeclub Markiezaat is dan ook enthousiast over het online bridgen en wil graag meer leden én niet-leden warm maken voor deze sport. "Het is echt een uitkomst", verzekert De Wit. Hij wil dan ook iedereen die tijdens de zomermaanden online als gast mee wil doen, aansporen om contact op te nemen met de bridgeclub. Dat kan via een e-mail naar BCMarkiezaat@gmail.com. Dat geldt ook voor bridgers, die geen lid zijn van de NBB. In september bekijken we dan hoe we verder gaan.


Cursus

Het ligt in de planning om in het najaar een cursus te starten, onder leiding van Hans Verbiest in partycentrum Rozenoord, voor zowel beginners als gevorderden. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden op bovenstaand adres. Dit alles is uiteraard afhankelijk hoe dan de coranacrisis zich verder ontwikkelt heeft.[l]