Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

F!TFabriek kiest voor alternatieve Buitenspeeldag

BERGEN OP ZOOM - Een twintigtal kinderen verzamelden zich woensdag 10 juni op het voetbalveldje naast basisschool Anton van Duinkerken in Bergen op Zoom. Eigenlijk zou op deze dag de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd worden, maar het coronavirus gooide ook hier roet in het eten. "Daarom hebben we ervoor gekozen om als alternatief spelletjes met de kinderen te spelen op verschillende pleinen", vertelt Tim Kraai namens de F!TFabriek.


DOOR REMKO VERMUNT


De F!TFabriek wilde in eerste instantie een leuke activiteit organiseren voor de kinderen op het strand bij de Binnenschelde. Maar, de maatregelen rondom het coronavirus zorgden ervoor dat er maximaal twintig kinderen mee mochten doen. "Dat was niet haalbaar", stelt Tim Kraai. Daarom besloten ze op deze woensdagmiddag gewoon de 'normale' pleinactiviteiten te organiseren. Drie activiteiten van 14.00 tot 15.00 uur en drie van 15.30 tot 16.30 uur. "Zo staan we vandaag op zes verschillende pleinen waar ook steeds twintig kinderen mogen komen, zo bereiken we natuurlijk veel meer kinderen."


Even wat anders

Een van die locaties is het sportveldje naast de Anton van Duinkerkenschool. Daar zijn vooral veel jongens bezig met voetbal. "Dat is natuurlijk prima, maar voetballen kunnen ze ook doen als wij weg zijn", lacht Kraai. "Daarom nemen we altijd zelf nog wat spelletjes mee om ook eens wat anders te doen." Met behulp van wat pionnen wordt er bijvoorbeeld een klein spelletje uitgezet voor de kleintjes. "Maar ik heb ook beachtennis bij me en springtouwen. We wilden nog iets met water doen, maar het weer is niet helemaal lekker."


Enthousiast

De kinderen zijn in ieder geval blij dat ze weer lekker kunnen bewegen. "Bij de uitbraak van het coronavirus hebben we twee weken thuisgezeten. We zijn toen heel erg gaan nadenken over wat we wel konden en mochten doen", vertelt Tim. De basisscholen waren natuurlijk dicht, maar de F!TFabriek zag wel kansen bij de noodopvang van kinderen. "Daar zagen we een kans om kinderen toch te laten sporten." Inmiddels zijn de gymlessen echter op veel scholen weer van start gegaan. "We zijn blij dat we weer naar buiten mogen en actief bezig kunnen zijn."


Zomeractiviteiten

Ondertussen is Tim Kraai achter de schermen ook al druk bezig met de zomeractiviteiten voor tijdens de zomervakantie. " Omdat veel mensen dit jaar thuis vakantie vieren, worden er deze zomer extra veel activiteiten aangeboden. "Vanaf 13 juli tot en met de week van 10 augustus organiseren we iedere week drie verschillende activiteiten", legt Tim uit. Dat varieert van buikschuiven tot bosspelletjes en van een bootcamp tot zwemspelletjes bij de Melanen. "Het wordt echt super leuk", aldus Tim. Eigenlijk wilde hij ook een huttenbouwweek organiseren, maar dat gaat dit jaar nog niet lukken. "Volgend jaar", belooft hij.


Aanmelden voor de zomeractiviteiten kan via sjorssportief.nl. "Je moet een account aanmaken en dan kan je je inschrijven voor de activiteiten." [l]