Afbeelding
Foto:

Lijst Linssen: 'ProRail moet actie ondernemen tegen geluidsoverlast'

BERGEN OP ZOOM - ProRail moet actie ondernemen en groot onderhoud uitvoeren aan de verschillende wissels in Bergen op Zoom. Dat stellen Toine van Steenpaal en Sander Siebelink in een brief aan het college.


Al meerdere keren heeft Lijst Linssen aandacht gevraagd voor de geluids- en trillingsoverlast die goederentreinen veroorzaken op het spoor. "Van het college krijgen we steeds te horen dat ProRail er wat aan gaat doen, maar tot dusver is er nog geen actie."


Economische waarde

De partij begrijpt dat de spoorlijn van grote economische waarde is. "Alleen blijft het feit dat er nog steeds, ondanks herhaaldelijk verzoek, te hard wordt gereden. Het gevolg van deze hoge snelheid is geluid en trilling overlast voor de bewoners in de nabijheid van betreffende wissels."


Ellenlange goederentreinen

Het zijn volgens Lijst Linssen niet de passagierstreinen waar men last van heeft. "Die rijden rustig en zoeven over de rails, het zijn meer de ellenlange goederentreinen richting en vanaf de Sloehaven die vooral in de nachtelijke uren voor overlast zorgen."


Gesprek

Siebelink en Van Steenpaal roepen het college dan ook op om in gesprek te gaan met ProRail om deze wensen door te geven.[l]