Afbeelding
Foto:

Gebouw-T begint met 'intieme' concerten

BERGEN OP ZOOM - Poppodium Gebouw-T gaat vanaf juli de deuren weer voorzichtig openen voor bezoekers. Eén keer in de week, op vrijdag of zaterdag, wordt er binnen de 1,5 meter maatregelen een concert georganiseerd. De eerste zeven namen zijn inmiddels bekend.


DOOR REMKO VERMUNT


"We zijn enorm blij dat we weer mensen kunnen ontvangen", stelt Joep Gudde namens het poppodium. Tijdens de afgelopen coronaperiode heeft Gebouw-T zich vooral op twee zaken gefocust. "We hebben voor de inwoners van Bergen op Zoom en omstreken verschillende livestreams georganiseerd met dj's en optredens, maar we hebben ons ook gericht op de vele vrijwilligers."

Gebouw-T heeft immers zo'n 150 vrijwilligers die nu allemaal niet terecht konden bij het poppodium. "Zij waren letterlijk hun plek kwijt, daarom hebben we samen met hen een speciale quarantainekrant opgezet en een online vrijwilligerscafé georganiseerd." Maar, gelukkig kwam zo'n twee weken het verlossende woord dat het poppodium de deuren weer langzaam kan openen. De programmeurs gingen meteen aan de slag. "Artiesten willen heel graag weer optreden."

"Met deze maatregelen kunnen we 84 personen kwijt in de zaal", legt Joep Gudde uit. "We verkopen vooral tweepersoonstickets voor mensen uit hetzelfde huishouden, maar ook een paar eenpersoonstickets." Zij krijgen allemaal zitplaatsen aangewezen om van het concert te genieten. Vooraf en tijdens het concert kunnen er wel gewoon drankjes genuttigd worden. "We hebben speciale looplijnen ingericht, zodat mensen op veilige afstand naar het toilet kunnen én naar de bar."


ZA 11-07 - Jack Poels (2 shows)
VR 17-07 - Opera Alaska
ZA 25-07 - Tim Knol (solo)
VR 31-07 - Mintzkov
ZA 08-08 - Tangarine
ZA 15-08 - Michelle David & the Gospel Sessions
ZA 29-08 - Bertus Borgers