Afbeelding
Foto:

VVD wil lobby voor betere treinverbindingen rondom Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Verschillende partijen in Zeeland zijn druk in gesprek met Bernard Wientjens over een compensatieregeling voor het wegvallen van de Marinierskazerne. "Volgens verschillende bronnen ligt er eveneens een eis voor betere treinverbindingen met de provincie Zeeland op tafel", stelt Jim Bernaards van VVD Bergen op Zoom. En daar wil de VVD graag op inhaken. 

"Wat de VVD betreft gaat dit onze stad ook aan, met ons ene station aan 'de Zeeuwse Lijn'.". Tegelijkertijd ligt er nog een idee van verschillende particuliere partijen om het vervoer per spoor in West-Brabant en Zeeland te verbeteren. "En er is nog de Brabantse spooragenda 2030, uit 2012. Hierin is sprake van een onderzoek naar de goederenlijn 'Robellijn', een idee dat kansen biedt voor een verbinding voor reizigers Bergen op Zoom-Zandvliet", stelt Bernaards. 

Hij ziet dan ook voldoende kansen om de verbindingen naar Zeeland, BelgiĆ« en naar de Randstad te verbeteren. "Ziet u met ons de grote kansen die een treinverbinding Bergen op Zoom -Zandvliet/Antwerpen kan hebben voor de economische ontwikkeling en demografische ontwikkeling in onze stad en Zeeland?", wil Bernaards dan ook weten van het college. 

Daarnaast wil hij ook weten of Bergen op Zoom al benaderd is door Wientjens om mee te praten over het compensatieproces en zo neen, of het college zichzelf wil aanbieden als partij om mee te praten.