Afbeelding
Foto: Luciennefotografie

Zorgmedewerkers allemaal in het zonnetje gezet met lokale 'Foodbox'

BERGEN OP ZOOM - TanteLouise en het Meeussen Fonds hebben de handen ineengeslagen om alle 2044 zorgmedewerkers van tanteLouise in het zonnetje te zetten. Maandagochtend werden de eerste medewerkers verrast met een overheerlijke foodbox, vol met verse ingrediënten van de Brabantse Wal, zoals asperges, ambachtelijke ham, Thoolse aardappeltjes, eieren, aardbeien en fruitsap.

Het Meeussen Fonds uit Bergen op Zoom heeft geld beschikbaar gesteld om Bergenaren in het zonnetje te zetten die zich tijdens de coronacrisis hebben onderscheidden door hun niet aflatende inzet en betrokkenheid voor de medemens. Deze zogenaamde 'BergseBeste' kwamen in aanmerking voor een voucher van 50, 150 of zelfs 300 euro die besteed kon worden bij één van de Bergse ondernemers.


"Dat is natuurlijk een prachtig initiatief, maar we wilden voorkomen dat de ene zorgmedewerkers wél een bedankje kreeg en haar collega niet", stelt Marc Molenaars, namens tanteLouise. Daarom schreef ook de zorgorganisatie een brief aan het bestuur van het Meeussen Fonds.


"Het lijkt tanteLouise een machtig gebaar om alle zorghelden in onze locaties in de gemeente Bergen op Zoom onder het motto van ‘even tijd voor jezelf’ te belonen met een romantisch diner voor twee. Niet in een restaurant (dat kon tijdens de aanvraag nog niet), maar gezellig thuis. Een ‘Uitstreekend’ menu voor twee personen met louter verse producten, rechtstreeks afkomstig van telers en kwekers van de Brabantse Wal. En om iedereen die niet zo handig is in de keuken te ontzorgen neemt een regionale topkok in een duidelijke instructievideo de gelegenheidskoks - stapje voor stapje -aan de hand mee. Succes verzekerd!"


TanteLouise begrijpt dat met een dergelijke operatie een fors bedrag is gemoeid. "Maar het is dan ook meteen het Bergste Beste gebaar ooit. Want niet alleen krijgen - zonder onderscheid of willekeur - in één keer alle zorgmedewerkers de waardering die ze verdienen, het is tevens een enorme impuls voor tal van lokale ondernemers." Het idee kon dan ook op waardering rekenen vanuit het Meeussen Fonds, maar.. De Bergse Beste is eigenlijk alleen voor inwoners van Bergen op Zoom. "Daarom hebben we afgesproken dat zij een bijdrage leveren voor de mensen in Bergen op Zoom en tanteLouise betaalt voor de mensen in andere gemeenten", legt Molenaars uit.