Afbeelding
Foto:

Zeebra Tours voert actie in Den Haag: Honk4Hope

BERGEN OP ZOOM - Zeebra Tours uit Bergen op Zoom heeft afgelopen week, samen met collega's uit het hele land, gedemonstreerd in Den Haag. "Met ruim 100 touringcarbedrijven en 150 touringcars moet het een mooie colonne worden", aldus het Bergse bedrijf.


De touringcarbedrijven snappen naar eigen zeggen niets meer van de regeltjes vanuit de overheid. "Er mogen wél volle vliegtuigen van Schiphol vertrekken, maar een halfvolle touringcar loopt de kans aan de kant gezet te worden. Anderhalve meter afstand houden moet overal, maar daar waar dat niet kan (zoals in het ov of het vliegtuig) toch weer niet. We worden er gek van", stelt Zeebra Tours.


Daarom trokken zij massaal naar Den Haag. "Om duidelijk te maken dat we steun hard nodig hebben om ook na de coronacrisis nog een onmisbare schakel in de mobiliteit van Nederland te zijn." Om de hele branche te laten overleven is een steunpakket van €240 miljoen nodig. "Zonder die 240 miljoen euro geen schoolreizen, geen dagtochten voor ouderen en geen vervoer voor het eredivisievoetbal meer." [n]