Afbeelding
Foto: Samen in de Regio

Gratis 10.000 liter handgel voor zorginstellingen

BERGEN OP ZOOM - Samen in de Regio heeft, dankzij een royaal aanbod, tienduizend liter handgel kunnen uitdelen aan verschillende zorginstellingen in de gemeente Bergen op Zoom. "Een bijdrage aan een veilige omgeving waar gewerkt en gewoond wordt, een tijdsbesparing in de zoektocht naar handgel en een kostenbesparing", vat Samen in de Regio samen.


'Het zijn ongewone tijden'


Handgel is in het 'nieuwe' normaal haast niet meer aan te slepen. In de winkels, op kantoren, in musea, in bedrijven. Het hoort bij het nieuwe normaal en we wennen er aan als consument, als medewerker, als bezoeker. Maar sta je aan de andere kant, zoals werkgever, eigenaar van een winkel, uitbater in de horeca, school of zorginstellingen, dan is er een uitdaging. Er is een run op handgel en dat maakt de inkoop niet vanzelfsprekend.


Hygiƫnische (bij de) handgel
Samen in de Regio kan daar iets in betekenen dankzij een heel royaal aanbod van hygiƫnische handgel. "Het oog van deze aanbieder was gevallen op ons netwerk vanwege de verschillende partners in de zorgsector en de unieke samenwerkingen die zij opmerkten op de website." Het zijn ongewone tijden en in de zorg zijn het ongewoon zware werkdagen geweest voor personeel en management. Voor velen van hen geldt dat nog steeds. "De producent wil hen graag ondersteunen door de zorg voor de inkoop van de noodzakelijke handgel voor een deel bij hen wegnemen."


Ondernemersgeest
Met een team van 25 personeelsleden heeft het bedrijf, dat handgel niet standaard in het assortiment heeft, een goedgekeurd product ontwikkeld. De productie startte direct. De impact van het coronavirus op de zorgsector greep de medewerkers aan en zij wilden van betekenis zijn. Een mooi voorbeeld hoe de coronatijd ruimte geeft aan ondernemersgeest. Harten die sneller gaan kloppen voor een ander, met een prachtig maatschappelijk resultaat. [n]