Pastoraal hoekje

Een nieuw belofte
Lieve mensen!
Op zondag 28 juni zou onze Maria- Ommegang voor de 76ste keer door de straten van onze stad trekken, maar dit kan helaas niet vanwege de pandemie.
We hebben Maria een nieuwe belofte gedaan, omdat onze stad redelijk gespaard is gebleven.
Deze nieuwe belofte willen we op de volgende manier gestalte geven. Momenteel bidden heel wat mensen de speciale noveen van de Maria-Ommegang. U kunt vlaggen met de Ommegangvlag komend weekend. Mocht u deze niet hebben, kunt u ook vlaggen met onze driekleur, de vlag van Brabant of Bergen op Zoom.
U kunt uw Mariabeeld of Maria beeltenis plaatsen op een zichtbare plaats en versieren met bloemen en kaarsen.
De eucharistievieringen op vrijdagmorgen 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk en zaterdag avond 19. 00 uur in de St.-Gertrusdiskerk en op zaterdag 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk en zondag 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk en vrijdagavond om 19. 00 uur De Mariavesper zullen allemaal in het teken van de Nieuwe Belofte van de Maria-Ommegang staan. Op zondag 28 juni is er een besloten eucharistieviering om 14.00 uur in de St.-Gertrudiskerk. Om 15. 00 uur klinkt er muziek vanuit de toren en gaan de klokken van de stad luiden. In de kerk getuigt Job aan zijn vrienden. Hierna zal Maria van de Ommegang haar plechtige Ommegang maken door de St.-Gertrudiuskerk. U kunt dit alles life volgen vanaf 14.00 uur bij ZuidwestTV.
Van harte hoop ik dat we op deze wijze trouw blijven aan de belofte die kapelaan Ooijens op 15 augustus 1942 heeft gedaan en dat we deze met onze nieuwe intentie hernieuwen!
Pastoor Paul Verbeek[n]