Voetbal gaat weer beginnen

Wat is Nederland weer blij dat de voetbalcompetitie weer gaat beginnen. Studio Sport op zaterdag- en zondagavond. Dan wordt het eindelijk weer gezellig in de Nederlandse huiskamers. Ik heb al die spannende competitiewedstrijden erg gemist, zeker van Ajax (of wordt u nou boos op mij?)

Ik heb wel regelmatig naar wedstrijden van Spaanse en Engelse clubs zitten kijken. Dat was hartstikke leuk, beter dan al die herhalingen op de Nederlandse zenders. Ik zag die voetbalwedstrijden, maar ook snooker, op een speciale zender. Ik zeg niet welke, want daar word ik niet voor betaald.

Voetbalwedstrijden in coronatijd zijn sowieso bijzonder vind ik. Spelen voor lege tribunes. Verschrikkelijk. Maar het gekke was dat ik toch het massale publiek hoorde, zelfs met spreekkoren. Ik kon bij die Engelse clubs niet alles verstaan. Maar “he is a dogs-pinus, he is a dogs-pinus” heb ik niet gehoord. Dan mis je het Nederlandse voetbal wel (of niet).

Na elk doelpunt kreeg de scorer van zijn maten geen knuffel, maar een elleboog. Dan kon je goed zien welke spelers het achter hun ellebogen hebben. Maar er worden helaas ook nog steeds veel overtredingen gemaakt. Ik bedoel: dat ze iemand zo maar voor straf schoppen. Over strafschoppen gesproken: daar wordt natuurlijk volop op getraind. Voor de keeper is er een speciale keeperstrainer. En kopballen, dat is weer meer het werk van een Hoofdtrainer.

Maar het mooiste nieuws over het Nederlandse voetbal kregen we onlangs te horen: Arjen Robben komt terug naar zijn geboorteland Groningen en gaat daar ook spelen. Als hij straks het veld bij FC Groningen op komt, dan trilt het stadion, denk ik. Niet vanwege de gaswinning, maar van blijdschap. Robben is geboren in het Groningse Bedum, een stadje gelegen vlakbij de Waddenzee. Daar zie je trouwens ook robben, maar zoals Arjen is er maar 1. [n]