Afbeelding
Sint Cecilia Eensgezindheid

Braderie Halsteren gaat ook niet door

HALSTEREN - Sinds het begin van de corona lockdown heeft ons bestuur zich ook beziggehouden met de vraag, die velen de laatste tijd hadden: Gaat de Halsterse Braderie wel of niet door?


De insteek van onze Halsterse Harmonie Sint Cecilia Eensgezindheid was dan ook dat, indien het mogelijk is, wij zullen proberen om dit traditionele evenement te laten plaatsvinden. Het was voor onze vereniging de bedoeling om op deze wijze iets terug te doen richting de ondernemers en samenleving van ons Halsteren. Ons bestuur heeft dan ook vele scenario’s besproken en zo lang mogelijk gewacht om alle mogelijkheden goed in kaart te krijgen.

Afgelopen week zijn ons met hulp van de gemeente de definitieve richtlijnen bekend geworden, waar wij met zijn allen aan zouden moeten voldoen. Dit heeft ons bestuur heel uitgebreid besproken.

Met pijn in ons hart, hebben wij moeten concluderen dat het ons niet gaat lukken om aan de COVID-19 richtlijnen van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant te kunnen voldoen om de Halsterse braderie dit jaar te organiseren.

Dit betekent dus dat de Braderie van Halsteren dit jaar helaas niet gaat plaatsvinden. Wij vinden dit enorm spijtig om dit besluit te moeten nemen.


Volgend jaar

Wij hopen dat wij volgend jaar wel weer traditioneel in het derde weekend van september (19 & 20 september 2021) de Dorpsstraat kunnen gaan vullen met veel gezelligheid. Hier zullen wij ons dan ook weer op gaan focussen komend jaar.[n]