Afbeelding
Foto:

Bergen op Zoom beleefde dit jaar een unicum als het gaat om lokale biertjes. Hoewel er al langere tijd biertjes werden gebrouwen in de Markiezenstad, was er officieel nog geen Vastenavendbiertje geproduceerd. Daar bracht Dweilbend Leutig Spul verandering in.


Dweilbend Leutig Spul vierde dit jaar het 22-jarig bestaan (2x11) en dat mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom presenteerde de dweilband speciaal voor dit jubileum een eigen biertje: Spulleke, 't éérste Berregse vastenavendbier.

Spulleke, vernoemd naar de naam van de dweilband, werd een amberkleurig biertje met een rode gloed. 'Een rode doordrinker' werd het biertje dan ook genoemd. Het biertje werd speciaal gebrouwen voor de Bergse Vastenavend door een Bergse brouwerij. "Koel drinken in een dampend café met een dweilband op de achtergrond of lekker thuis op de sofa. Het kan allemaal", stelde de dweilband. Het biertje vond dan ook gretig aftrek en is inmiddels al helemaal uitverkocht.

Bij hun eerste jubileum maakte de dweilband een meezing-dvd genaamd: Krabbeoke. "Maar, niemand heeft meer een dvd-speler, dus een deel twee had geen zin." Wat ze dan wel moesten maken? Dat wisten ze niet, totdat ze tijdens een gezellig weekendje een bezoek brachten aan een bierbrouwerij. "Van al dat praten over bier kregen we dorst en toen wisten we het: we moeten bier hebben." En zo geschiedde. [n]