Wit zet en wint.
Wit zet en wint.

Peter de Moor blijft koploper in schaakcompetitie

BERGEN OP ZOOM - Door een overwinning van Peter op voorzitter Henry Groenveld breidde hij zijn voorsprong uit omdat zijn naaste concurrenten punten lieten liggen. Vrijdag 31 juli vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats, als het weer het toelaat in de open lucht bij de clublocatie.


De resultaten van afgelopen week waren:

Henry Groenveld-Peter de Moor 0-1; René Punt-Bart van Kasteren ½-½; Laurens Quinten-Bas van de Putte ½-½; Robert Kunst-Pieter-Jan Demmers 0-1; Wesley Hopmans-Levi Vriens 0-1; Henk van Houten-Piet Bruys 0-1; Bert van der Linden-Sjef de Jong 1-0; Diederik van Houten-Alexander van 't Hoff 0-1


Stand clubcompetitie

Eerste staat dus Peter de Moor met inmiddels een comfortabele voorsprong. Op de 2e tot en met de 5e plaats staan René Punt, Martin de Smit, Pieter-Jan Demmers en Hamid Hussein. Jeugdkampioen Levi Vriens die aan het begin van het seizoen positief verraste, maar daarna al zijn aandacht nodig had voor zijn gymnasium examen, heeft de weg naar boven ook ingeslagen.

Hij staat nu negende, maar er zit meer in.

Algemene Ledenvergadering

Vrijdag aanstaande vindt de Algemene Ledenvergadering plaats. Wat eerder dan normaal gebruikelijk, maar de plannen voor het komende seizoen met alle eventuele onduidelijkheden omtrent het Corona-virus, noopt het Bestuur om alle scenario’s goed met de leden door te spreken.

Dit natuurlijk naast de 'normale' agendapunten.

Het enige wat wel zal ontbreken is de uitreiking van de beker voor de clubkampioen. Die zal pas bekend zijn eind augustus omdat de competitie dan pas afgelopen is.

Schaakproblemen

De stand van het probleem van vorige week was: Wit: Kb1, Db5, Tc1, Tc6, Lg5, a2, b2, d4, f2, g3, h4 en Zwart: Kg8, Db8, Ta8, Tf7, Ld6, Pb6, a7, d5, e4, f5, g6, h5. De vraag luidde: hoe wint wit snel materiaal?

Zwart staat een paard voor, maar door 1. Txd6 wint wit een loper. Als zwart de toren slaat 1. ….. Dxd6, dan slaat wit een zwarte toren 2. Dxe8.

Het nieuwe probleem, zie het diagram. Beide toren staan aangevallen. Maar hoe wint wit de partij?[n]