Afbeelding
Foto: Gijs Proost

'Samen onze schouders eronder
blijven
zetten'

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter heeft samen met Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Bergen op Zoom een oproep gedaan aan bezoekers van de binnenstad: Blijf de geldende coronamaatregelen echt serieus nemen én blijf ze opvolgen. "Zorg je goed voor jezelf, dan zorg je ook goed voor een ander. Als we dit samen doen, houden we samen onze vrijheid."

Burgemeester Frank Petter stelt dat de dalende besmettingscijfers van enkele weken geleden ervoor zorgden dat de bewegingsvrijheid vergroot werd. "We mochten het terras weer op, de restaurants weer in, zelfs een bezoekje aan de bioscoop, het theater en het museum mocht weer."


En dat was goed nieuws, maar met deze verruimingen verslapte naarmate de tijd verstreek ook zichtbaar de aandacht voor de nog gelden maatregelen. "Het afstand houden van de 1,5 meter en het niet naar buiten gaan bij klachten", stelt Petter.


Stijging

"Een stijging lag ook in de lijn der verwachting, want door de versoepelingen komen we weer vaker in contact met elkaar. En kunnen we ook het virus weer treffen. Bovendien geeft de toegenomen testcapaciteit meer inzicht in het aantal besmettingen, waardoor de geregistreerde aantallen stijgen. De stijging van het aantal besmettingen komt dus niet als een verrassing. Maar drukt ons wel met de neus op de feiten. Het virus is niet weg."


Vrijheid

Daarom doet de burgemeester een oproep: "Het is goed om te zien dat onze inwoners en ondernemers de uitvoering van de strenge maatregelen serieus hebben opgepakt waardoor we meer vrijheid hebben gekregen. Als we deze vrijheid willen behouden en onze economie een zetje in de rug willen blijven geven, is het ontzettend belangrijk dat we samen onze schouders eronder blijven zetten. Zorg je goed voor jezelf, dan zorg je ook goed voor een ander. Als we dit samen doen, houden we samen onze vrijheid".


Boetes

De horeca in Bergen op Zoom heeft inmiddels een manier gevonden waarop gezelligheid toch samengaat met het naleven van de geldende regels. Maar geeft ook aan dat het soms lastig is om de gasten erop te blijven wijzen dat we nog steeds leven met het Corona-virus in ons midden. Vooral als de avond vordert en de alcohol vloeit worden de grenzen losser en de afstanden tussen de mensen op straat kleiner. Als herhaaldelijke adviezen niet worden opgevolgd dan wordt de politie of handhaving ingeschakeld en zullen boetes worden uitgeschreven als dat echt noodzakelijk is.


Wees verstandig

Harold van der Meer (KHN): “Het laatste wat we willen is dat een avondje in de stad eindigt in een quarantaine van een volledig gezin of een heel studentenhuis. Of het sluiten van de horeca. Wees daarom verstandig en blijf de afstand van 1,5 meter zoveel mogelijk in acht houden. Op deze manier helpen bezoekers de horecaondernemers het beste en kunnen we met z’n allen blijven genieten van deze versoepelingen.“ [n]