BSD pleit voor winter-
terrassen tegen corona

BERGEN OP ZOOM - Is het mogelijk om winterterrassen te realiseren in Bergen op Zoom, zodat de horeca ook tijdens de herfst- en winterperiode gewoon bezoekers kan blijven ontvangen? Dat wil Louis van der Kallen (BSD) weten van het college van burgemeester en wethouders.


Volgens Van der Kallen is een tweede COVID-19 golf onvermijdelijk. Maar, hij constateert ook dat zo goed als alle besmettingen binnen plaats blijken te vinden. "De BSD maakt zich grote zorgen als het gaat om de horeca van Bergen op Zoom. De horeca is één van de pijlers die zorgt voor levendigheid in onze gemeente; tegelijkertijd is zij ook een bron van inkomen voor velen. De BSD stelt daarom voor om voor de herfst samen met de horecaondernemers een plan te ontwikkelen waarbij de horeca - uiteraard waar mogelijk - een soort van demontabele winterterrassen kan realiseren. Geventileerde ruimtes zijn namelijk veiliger."


Geconstrueerd buitenterras

Van der Kallen denkt aan een geconstrueerd buitenterras, dus met voldoende ventilatie, maar ook aangenaam verwarmd. "Dit biedt de ondernemers en de gemeente kansen om zich te onderscheiden én kansen om het leven onder het vervelende virus toch zo aangenaam en veilig mogelijk te maken." De BSD-fractie vraagt het college dan ook om informatie in te winnen over de ventilatie en desinfectie in half afgesloten ruimtes.


Winterterras biedt kansen om
te onderscheiden en
economisch te weren tegen tweede golf


Tweede coronagolf

"Het verzamelen van deze kennis kan hopelijk gebruikt worden om de ruimtes in de horeca, maar ook in de detailhandel en andere door het publiek gebruikte ruimtes te helpen zich zo goed mogelijk en dus veilig mogelijk voor te bereiden op wat waarschijnlijk komen gaat: een tweede coronagolf. Op deze manier kan Bergen op Zoom zich ook onderscheiden en zich economisch proberen te weren."[n]