Afbeelding
Foto:

Historie van Nieuw Borgvliet herleeft

BERGEN OP ZOOM - Van 1 mei 1887 tot 6 oktober 1934 konden de Borgvlieters voor het vervoer naar de stad gebruik maken van de tramlijn over de Antwerpsestraatweg. Vanaf 1913 gaan er ook stadsbussen rijden en ook interlokaal nemen bussen de rol van de tram over.

Borgvliet kent voor de bussen in ieder geval twee stopplaatsen voor de lijndienst Bergen op Zoom richting Hoogerheide. Maar ook de stadsdienst doet Borgvliet aan. Borgvlietbewoner J. Steketee van de Antwerpsestraatweg 444 en 446 neemt per 1 april 1927 de bestaande exploitatie van de stadsdienst over. Deze betreft voornamelijk ritten tussen Nieuw Borgvliet en het centrum van de stad. Later komen andere ondernemingen in beeld,waaronder de Brabantsche Buurtspoorwegen en Autobusdiensten (beter bekend als de BBA). Maar de BBA draagt de stadsdienst in 1951 over aan een andere onderneming.

Uit de jaren vóór 1951 zal daarom bijstaande foto dateren met buschauffeur, tevens Borgvlieter, Piet de Crom voor zijn BBA-bus. De bus staat voor het zusterklooster Sint Gerardus Majella in de Rembrandtstraat op Borgvliet met op de achtergrond een paard en kar rijdende over de Oude Huijbergsebaan en huizen in de Mondafseweg. Zoals op de bus te lezen is reed deze van Borgvliet naar de Grote Markt. Eén van de jongens is een Beljaars. Meer lezen over de stadsdiensten? Neem het boek Bergen op weg, deel 2, ter hand. En meer mooie (anekdotische) verhalen over Nieuw-Borgvliet lezen? Zoek de website BHIC,ontdekken, verhalen, Antonius Abtkerk op.[n]