Koeien in Bergen op Zoom. FOTO MAIKEL BOON
Koeien in Bergen op Zoom. FOTO MAIKEL BOON Maikel Boon

PVV: 'Provincie verjaagt kleine boerenbedrijven'

BERGEN OP ZOOM - Willen wij kleine boerenbedrijven behouden in Bergen op Zoom? De fractie van de PVV Noord-Brabant is geschrokken van de uitkomsten van een onderzoek dat de provincie heeft laten uitvoeren naar de effecten van het landbouwbeleid dat het nieuwe college voorstaat.


Deze 'nadere rekenkundige onderbouwing van de verwachte effecten van de voorgestelde beleidsaanpassing ten gevolge van de wijziging van Interim Omgevingsverordening' maakt duidelijk dat vooral kleine melkveehouders en varkensboeren gedwongen zullen worden om te stoppen met hun bedrijfsvoering.

"Ondanks het vertrek van GroenLinks en D66, schieten Brabantse boeren niets op qua beleid van het nieuwe college. Dit beleid van het nieuwe college is voor de kleine boer net zo desastreus als dat van het vorige. Zo gaat 66% van de melkveehouders met een klein bedrijf stoppen", aldus woordvoerder Maikel Boon.

"Het is voor ons onbegrijpelijk dat CDA en FvD instemmen met deze aanpassingen van het landbouwbeleid die alleen maar zullen zorgen voor meer schaalvergroting in Brabant. Wij roepen middels Statenvragen dan ook op om het voorgestelde nieuwe beleid om te gooien zodat de kleine boeren, die zo nadrukkelijk aan onze provincie verbonden zijn, voor Brabant behouden kunnen blijven."[n]