Foto 1977.
Foto 1977.

Reünie 45 jaar Wielervereniging De Vriendschap Breda

BREDA - Wielervereniging De Vriendschap is opgericht in juli 1975 en bestaat dit jaar 45 jaar.


De club heeft op dit moment 5 leden. Dit zijn Ton van Oers (penningmeester), Corné van Gils, John Huijbregts, Corné van Dongen (voorzitter) en Gerben Eestermans.

Ad Vermeulen, lid van het eerste uur, treedt regelmatig op als jurylid tijdens de clubwedstrijden. Deze clubwedstrijden vinden plaats in Molenschot, Limburg en de Ardennen. Ondanks het beperkt aantal leden wordt er ieder jaar fanatiek gestreden om de titel van clubkampioen.


Ontstaan WV De Vriendschap

In de zomer van 1975 is WV De Vriendschap opgericht. De wielervereniging is vernoemt naar café De Vriendschap die ook als eerste shirtsponsor optrad. Ton van Oers is het langs lid van de vereniging. Hij is sinds juli 1976 lid.


Ronde van De Blauwe Kei

Dit jaar is door de Coronacrisis de 24ste Ronde van De Blauwe Kei jammer genoeg niet doorgegaan. Hiervoor heeft de vereniging een aantal jaren de Ronde van het Ginneken en de Ronde van de Cosy Corner georganiseerd.


Feestavond (oud)leden zaterdag 3 oktober

Op zaterdag 3 oktober 2020 wordt een feestavond voor de (oud)leden gehouden. In de loop der jaren heeft de vereniging in totaal 60 à 70 leden gehad. De meeste leden kwamen oorspronkelijk uit Breda en omgeving. Maar door verhuizingen zijn een aantal leden naar plaatsen in de regio Etten-Leur en Roosendaal gaan wonen. We weten dat een aantal oud leden overleden zijn. Omdat we een groot deel van de oud leden uit het oog zijn verloren willen we de oud leden vragen om zich voor 20 september 2020 aan te melden via: reunie.wv.de.vriendschap@outlook.com of telefoonnummer 06-20875415.

Er zijn geen kosten aan de feestavond verbonden voor de oud leden en hun partner.

Hiernaast zijn we nog op zoek naar foto’s en films uit de begin jaren van de vereniging zodat we die tijdens de feestavond kunnen tonen.[n]

Foto 2020.