Bergenaar strijdt om titel 'Pokerkampioen Nederland'

BERGEN OP ZOOM - De Bergenaar Ad Musters staat samen met 399 anderen in de finale van het NK Poker. Op 4 en 5 september strijden zij om de titel 'Pokerkampioen van Nederland 19/20'. In totaal waagde 20.000 deelnemers een poging om de finale te bereiken.


De finale van het pokerkampioenschap kan dit jaar niet live gespeeld worden vanwege de coronamaatregelen. “1,5 meter afstand bewaren aan een pokertafel van 2,4 meter breed wordt een lastig verhaal met meer dan 3 personen. Gelukkig hebben we een online oplossing gevonden om de finale toch door te kunnen laten gaan. Zolang de mensen over internet op hun telefoon beschikken, kunnen zij dus spelen waar ze willen", aldus de organisatie.


Normaal gesproken worden de voorrondes van het ONK Poker gespeeld in horecagelegenheden door het hele land. Denk aan grote zalencentra, maar ook bij de lokale kroeg of voetbalvereniging. “Toen de coronamaatregelen halverwege maart ingevoerd werden moesten alle resterende voorrondes gecanceld worden,” vertelt de organisator. “Een grote domper voor alle pokerliefhebbers en voor ons als organisatie. Gelukkig wisten we snel te schakelen en organiseerden we een aantal dagen later al de eerste online voorronde via een gratis mobiele app.”


'Een onvergetelijke online finale'
De finale zal vanwege de coronamaatregelen online plaatsvinden en zal door het grote aantal finalisten twee dagen duren. “We starten vrijdag 4 september om 18.30 uur,” vertelt organisator Jonkers. “Er zal de hele avond een livestream te volgen zijn waarin we livebeelden van de online tafels uitzenden voorzien van commentaar. Ook benaderen we de finalisten om live geïnterviewd te worden. De finalisten zitten thuis op de bank te spelen, maar op deze manier hopen we tijdens deze bijzondere finale toch zoveel mogelijk beleving te creëren.”


Er zal de hele avond een livestream te volgen zijn


Vlak voor middernacht zal de finale worden gepauzeerd om deze op zaterdag 5 september om 18.30 uur te hervatten. De nieuwe pokerkampioen van Nederland zal naar verwachting rond 23.45 uur bekend zijn. Liefhebbers kunnen de finale live volgen op onkpoker.nl/live. [n]