Afbeelding
Foto:

Dagenlange zoektocht naar vermist hond Pufi

BERGEN OP ZOOM - Wie heeft de vermiste hond 'Pufi' gezien? Die noodoproep doet Miranda Koevoets uit Bergen op Zoom. Tien dagen geleden is de hond bij haar de poort uitgerend en sindsdien is het hondje vermist. "Ik vind het afschuwelijk", aldus Miranda.


Zondag 9 augustus besloot het hondje Pufi weg te rennen vanuit de Boulevard in Bergen op Zoom. "Pufi is een hond die geadopteerd is vanuit Roemeniƫ", legt Miranda uit. "Hij is nog niet zo lang in Nederland en heeft daardoor ook nog weinig binding met het gebied." Vermoedelijk is hondje Pufi dan ook op die zondag weggerend en is hij blijven rennen vanwege het vluchtgedrag van dit soort hondjes.


"Dat maakt het ook meteen zo moeilijk om Pufi weer te vinden. We hebben wel verschillende meldingen van mensen gehad dat ze hem hebben gezien, maar zodra je hem probeert te benaderen, rent hij weer weg." Toch hoopt Miranda dat iedereen mee zoekt naar de hond. "We hebben zelfs een professioneel team ingeschakeld. We zijn er echt dag en nacht mee bezig. Zij brengen alle zichtmeldingen in kaart en duiken bijvoorbeeld ook tunnels in om te bekijken of Pufi daar ergens zit."

Vorige week is Pufi vermoedelijk gezien bij Manege de Paardenhoeve. "En gisteren is hij waarschijnlijk gespot in de buurt van de Bergse Heide. Waarschijnlijk heeft hij daar in de buurt een veilig plekje gevonden waar hij nu voorlopig blijft."


Miranda hoopt dan ook dat als mensen Pufi zien, dat ze meteen bellen. "Maar probeer hem niet te benaderen! Wij komen dan met een professioneel team om hem te vangen." Bellen kan naar 06-45979057 of 06-50485952