Zeilclub aan Lager Wal kijkt terug op mooie zeilweek

BERGEN OP ZOOM - Van 17 augustus tot en met 21 augustus vond bij ALW de zeilclub aan de Binnenschelde weer de jaarlijkse zeilweek plaats.

Dit jaar namen er 18 jongeren aan deel. Ondanks de corona maatregels en de regels vanuit het watersport verbond is het goed gegaan. In deze week maken de deelnemers veel zeiluren op het water en zeilen ze zo hun zeilpapieren bij elkaar. Aan lager wal is een officieel erkende CWO Zeilschool dus de diploma's die ze hier halen laten zien dat ze ook kunnen varen etc. De kinderen krijgen les van instructeurs die ook bij het CWO zijn opgeleid of hier mee bezig zijn. Alleen op deze manier kunnen we kwaliteit blijven bieden aldus Joris Volker Voorzitter van ALW.

Najaarlessen

Vanaf 29 augustus starten ze bij ALW met de najaar-lessen dat is een periode van zes weekenden dat de jeugd op de zaterdagen nog les heeft. In oktober hopen we nog een zeilwedstrijd op de binnen Schelde te kunnen houden onder de naam de Delta-combi maar dat hangt echt af van de corona maatregelingen of deze door gaat of niet.

Ondanks alles hebben we de wind dit jaar nog redelijk in de zeilen en draaien we een mooi seizoen met de jeugd en de volwassenen die aangesloten zijn bij ALW.

Informatie

Wilt u zelf is een keer komen kijken? dat kan in de weekenden is ons clubhuis in het seizoen geopend en staan wij u graag te woord om alles te vertellen over de zeilclub ALW. Meer informatie over ALW www.aanlagerwaljeugdzeilen.nl