Afbeelding
Foto:

Wat dit seizoen gaat brengen, zal de tijd leren. Dat stelt Jan van Elzakker, voorzitter van RKSV Halsteren. "Toen we weer mochten trainen, hebben we de zaak weer opgepakt. We hebben een maand zomerstop gehouden en we zijn nu alweer een paar weken aan het trainen."


Zowel voor de Zaterdag 1 als de Zondag 1 wordt het een spannend jaar. De Zaterdag 1 komt dit jaar weer uit in de derde klasse. "We stonden vorig jaar zes punten los van de rest, maar toen werd het seizoen stopgezet waardoor we niet gepromoveerd zijn." Dit jaar gaan de mannen dan ook voor de titel. "Dit jaar hopen we wel te promoveren." Voor de Zondag 1 geldt dat ze al drie jaar nacompetitie spelen in de hoofdklasse, maar ook dat mocht tot nu toe niet baten. Dit jaar gaan ze wederom een poging wagen. "We gaan weer een gooi doen naar het kampioenschap."

Afgelopen weekend werden er al de nodige oefenwedstrijden en bekerduels gespeeld op sportpark De Beek. "Op de zaterdag is het heel druk, dus daar is het wel zaak om de mensen uit elkaar te houden. Op de zondag speelt dat wat minder." Vanwege de coronamaatregelen mogen er maximaal 250 toeschouwers komen kijken. Op de tribunes staat dan ook aangegeven waar mensen plaats mogen nemen om voldoende afstand te houden. "Daarnaast hebben we vrijwilligers gevraagd om mensen te attenderen op de 1,5 meter afstand. Al ga ik er vanuit dat iedereen weet dat je afstand moet houden." [n]