Schilderij Dees Goosen. FOTO DEES GOOSEN
Schilderij Dees Goosen. FOTO DEES GOOSEN Dees Goosen

Kunst in de Monumenten met Kamerschatten

BERGEN OP ZOOM - "Kamerschatten" is een tentoonstelling met het werk van beeldend kunstenaars: Dees Goosen, Katja Tempelaars en Juni Kusumanto. Regelmatig proberen zij samen te komen om van gedachten te wisselen over hun werk en hun leven. Alle drie zijn, en raken ze geïnspireerd door de natuur, en de mens en de kruispunten in het leven.


Tijdens het Open Monumentenweekend 12 & 13 september kunt u in het dertiger jaren huis van kunstenaar Dees Goosen een tentoonstelling van het werk van bovengenoemde drie kunstenaars bekijken. "In de cultuursector wordt veel gesnoeid en kunst is een ondergeschoven kind, dan is het goed te laten zien dat wij: Kunst maken en dus Cultuur zijn".


Schilderijen
De schilderijen van Dees Goosen zijn lyrisch abstract, in Bergen op Zoom is haar werk niet onbekend . Ruim dertig jaar is zij uitvoerend kunstenaar, geeft atelierlessen en heeft initiatieven genomen om Kunst in Bergen op Zoom op de kaart te krijgen. Het keramische werk van Katja Tempelaars is opgebouwd uit laagjes klei ook Katja heeft door de jaren heen een eigen beeldtaal in klei ontwikkeld. Zij zal toegepaste keramiek en sculpturen tentoonstellen Juni Kusumanto, maakt tekeningen die refereren naar: licht en donker. Haar gebruik van pastelkrijt is inmiddels en eigen handschrift. Verder zijn er ook sieraden.

U bent welkom om de tentoonstelling te bezoeken tijdens het Open Monumentenweekend 12& 13 September, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur. Atelier Dees Goosen, van der rijtstraat 42 4611PR te Bergen op Zoom. De Coronamaatregelen worden in acht genomen.[n]