Een fakkeldrager FOTO LECTORIUM ROSICRUCIANUM
Een fakkeldrager FOTO LECTORIUM ROSICRUCIANUM Lectorium Rosicrucianum

Expositie Universele
Leermonumenten

BERGEN OP ZOOM - Tijdens de open monumentendagen wordt er een expositie met als titel “Universele Leermonumenten” gehouden. De binding van de mens met het universele leven komt tot stand via een innerlijke weg.


Het is een pad dat de mysteriescholen door alle tijden heen met kracht tot de mensheid brengen. Mythische dieren en symbolen zijn leermonumenten, die door wijsheidsleraren, fakkeldragers en mystici zijn gebruikt, om de mensheid te wijzen op een hogere levenswerkelijkheid.


Symbolische weergave

In het innerlijke christendom wordt de weg die Jezus ging vooral beschouwd en ervaren als een symbolische weergave van het proces van geestelijke bewustwording en vernieuwing. Dat proces vindt plaats in de mens die zich vanuit inzicht en verlangen daaraan wijdt, en kan culmineren in de opstanding van de innerlijke mens; het Lichtfeest. Op panelen worden mythische dieren, symbolen, wijsheidsleraren, fakkeldragers en mystici vermeld en worden aspecten van deze innerlijke weg belicht: het mysterie van het hart (kerstmis), het mysterie van het hoofd (Pasen) en het mysterie van de daad (Pinksteren).


Doel
Het doel van de rozenkruisers is te komen tot transformatie van de huidige mens tot geest-zielemens, die het oorspronkelijke levensdomein van de mens kan binnengaan.


Meister Eckhart

Meister Eckhart heeft eens gezegd: “Er is in de gehele schepping niets dat zozeer op God lijkt als de stilte.” Wij heten u hartelijk welkom in het stille hart van Bergen op Zoom op zaterdag 12 september, 13.00 - 16.00 uur, zondag 13 september, 13.00 - 16.00 uur in Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom. Informatie: http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom


RIchtlijnen
I.v.m. de richtlijnen van de overheid m.b.t. het COVID-19 virus is de expositie verdeeld over het hele gebouw en wordt er geen koffie/thee geschonken, zodat de 1,5 meter maatregel zonder problemen kan worden gehandhaafd.


Registratieformulier

Bezoekers worden verzocht een registratieformulier invullen en te verklaren geen gezondheidsklachten te hebben. Het formulier wordt uitsluitend op verzoek van de GGD aan hen beschikbaar gesteld voor bron-en contactonderzoek, wordt 14 dagen bewaard en daarna vernietigd.[n]