Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

De Schelp zet deuren open; nu ook discozwemmen

BERGEN OP ZOOM - Zwembad de Schelp kan vanaf 14 september de deuren weer iets verder openzetten. Vanaf 6 september gaat immers de Melanen dicht en daarom kan er vanaf 14 september met beperkte aantallen bezoekers worden gestart met recreatief zwemmen in het recreatiebad.


Dat is inclusief alle elementen en de glijbaan. "Alleen de whirlpool houden we conform protocol nog buiten bedrijf. Op enkele uren maken we onderscheid in leeftijd zodat we iedere bezoeker iets kunnen bieden." Ook het banen zwemmen en de aquasporten zullen weer frequenter worden aangeboden. En na een lange periode kan ook het revalidatiezwemmen en het zwangerschapszwemmen weer worden ingepland en starten AquaBootcamp en AquaTrimzwemmen weer.

De vrijdagavond staat geheel in het teken van discozwemmen voor de jeugd t/m 12 jaar. Er kunnen dan maar liefst 100 kids terecht, uiteraard wel in het bezit van een zwemdiploma. "Op dinsdag- en donderdagavond programmeren we recreatief zwemmen voor 18+ terwijl de zaterdag en zondag weer uren kent waarop alle leeftijden van harte welkom zijn."

Reserveren is nog steeds noodzakelijk, ook voor de nieuw toegevoegde activiteiten. "Dit doen we om achteraf bezoekers te kunnen bereiken als dat nodig is en hiermee wordt voorkomen dat groepen te vol raken waardoor onvoldoende afstand gehouden kan worden." Ook de 1,5 meter moet worden aangehouden en heb je klachten? Dan wordt gevraagd om thuis te blijven. [n]