VVD wil ondernemers ruimte bieden voor winterterrassen

BERGEN OP ZOOM - Gaat het college ondernemers de volle ruimte bieden om winterterrassen te ontwikkelen? Gaat het college de ruimte bieden om de huidige terrassenopstelling voort te zetten? En welke ruimte gaat het college geven aan ondernemers om diverse, eigentijdse en vernieuwende terrasconcepten te ontwikkelen?


De Grote Markt nog sfeervoller maken



Dat willen VVD'ers Dominique Hopmans, Hans Kersten en Odin Wiersma weten van het college van burgemeester en wethouders. "Corona heeft ons geleerd hoe we de Grote Markt nog sfeervoller kunnen maken. De signalen die de Bergse VVD daarover ontvangt zijn eensgezind positief. Het smaakt zelfs naar meer", stelt de VVD-fractie.


Maar, de Bergse VVD wil dat ondernemers meer vrijheid krijgen en voelen om onderscheidende terrasconcepten te ontwikkelen. "Wat ons betreft biedt een terrassenbeleid anno 2020 ondernemers zoveel mogelijk ruimte om kansen te pakken en zo min mogelijk belemmeringen. Ook met het oog op de winter die langzaam maar zeker nadert."


Door coronamaatregelen - de anderhalve meter - kunnen horecaondernemers binnen immers minder tafels kwijt. "Door hen aankomende winter de gelegenheid te bieden om invulling te geven aan winterterrassen kan dat verlies enigszins gecompenseerd worden. En doordat er zo een aangename ambiance gecreƫerd wordt, snijdt het mes aan twee kanten."[n]