Ongelukkige nederlaag Nieuw Borgvliet in Wernhout

BERGEN OP ZOOM - In het zonnige Wernhout begonnen de elf van Erwin van Schilt sterk met Dylan Jansen als gelegenheidsspits door de afwezigheid om verschillende redenen van Giovanni, Marco en Benny. Hij deed dat zeer verdienstelijk.

Zijn vervanger in het hart van de defensie-David Paluch deed dat evenzo met zijn rust en inzicht. Jibbe Schouwenaars op rechts was zijn tegenstander regelmatig te snel af maar had geen geluk bij de afwerking. Na 10 minuten kopte hij een puike hoekschop van de nijvere Rik Adriaansen helaas op de keeper. De revelatie op het middenveld, Patrick Rozendaal, zag de keeper te ver voor zijn doel staan maar zijn boogbal daalde net iets te laat. Na een kwartier kwamen de stevige maar fair spelende roodwitten beter in hun spel en hadden pech toen een bal via de binnenkant van de paal uit het doel caramboleerde. In de 303 minuut moest aanvoerder en spelbepaler Jeffrey Franken helaas uitvallen en voordat Frans den Boef kon invallen gaf de scheidsrechter het spel vrij en via een snel genomen corner werden de incomplete verdediging van de Oranje-zwarten verrast: 1-0. Na de pauze zonder de ook al uitgevallen Jibbe voor wie Rolande De Leeuw goed inviel gingen de Borgvlieters in de aanval en Dylan had de gelijkmaker op zijn schoen alleen voor de keeper maar die kwam snel uit zij heiligdom en verijdelde deze kans. Hetzelfde overkwam Stefan helaas even later. Na een snelle ingooi die aan Nieuw Borgvliet had moeten wordne gegeven kwamen de gastheren op 2-0. Daarbij bleef het ondanks verwoede pogingen van de Borgvlieters. Zondag thuis tegen het sterke Grenswachters. Geen makkie maar kwaliteit voor een goed resultaat is voorhanden.[n]