Jeroen Beerendonk weer terug in de basis. FOTO ENRICO GIANNOTTA
Jeroen Beerendonk weer terug in de basis. FOTO ENRICO GIANNOTTA Enrico Giannotta

Zege voor RKSV Halsteren
op Nuenen

HALSTEREN - Na ruim een half jaar waarin het competitievoetbal in de Hoofdklasse heeft stilgelegen, werd het nieuwe seizoen afgelopen zondag afgetrapt met een uitwedstrijd in en tegen Nuenen. Nu beide ploegen over een sterk gewijzigde selectie beschikken, was vooraf weinig te zeggen over de kansen. Vorig seizoen werd de uitwedstrijd door Halsteren met 0-3 gewonnen en leek Nuenen de voornaamste degradatiekandidaat te zijn.

De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op. Met kleine kansjes over en weer was er nog geen bovenliggende partij, maar na een half uur spelen zorgde Bruno Andrade op aangeven van de gelukkig weer herstelde Jeroen Beerendonk voor de 0-1 voorsprong. Kort na de openingstreffer leek de gelijkmaker een feit, maar een ultieme redding van Ariën Pietersma voorkwam dat. Sterker, vlak voor rust verdubbelde Fouad Idabdelhay op aangeven van Bruno Andrade de marge. Met een comfortabele 0-2 voorsprong in de rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor Zondag 1. Maar in de tweede helft bleef Nuenen dreigend. Met een bal op de onderkant van de lat kwam Halsteren met de schrik vrij. En aan de andere kant stond het vizier bij Idabdelhay niet op scherp, toen hij alleen op het doel van Nuenen af kon. Het had de marge nog wat verder op kunnen voeren en de wedstrijd in het slot kunnen zetten. Nu bleef de aansluitingstreffer van Nuenen lang in de lucht hangen. Maar zover kwam het gelukkig niet en kon Halsteren de eerste drie punten mee naar huis nemen.

Zondag tegen Orion uit Nijmegen

En thuis wacht komende zondag een grote onbekende. Dan komt Orion uit Nijmegen op bezoek.
Dit team promoveerde vorig seizoen als gevolg van de versterkte doorstroming vanuit de eerste klassen.
Orion stond begin maart tweede in de eerste klasse en was dus zeker één van de titelkandidaten uit die klasse.
Afgelopen weekend kwam Orion niet in actie vanwege het terugtrekken van Leonidas uit de Hoofdklasse.
Het is voor de Nijmegenaren zondag voor het eerst in de clubgeschiedenis dat zij in de Hoofdklasse uitkomen.

Aanmelden
De wedstrijd start om 14.30 uur. Vanwege het coronaprotocol zal een maximum van 250 bezoekers in acht worden genomen. Hou de website en social media van Halsteren in de gaten om te weten of en zo ja, hoe je je als bezoeker kunt aanmelden.

Zaterdag 1
Tegen vierdeklasser Oosterhout deed Zaterdag 1 afgelopen weekend wat het moet doen.
Een keurige 0-4 overwinning zorgde ervoor dat Halsteren onbedreigd aan kop gaat in de bekerpoule.
Voor Halsteren waren Roy van Gils, Mike de Nijs (2x) en Steven van der Spek doeltreffend.
Komende zaterdag kan thuis tegen DOSKO de volgende ronde worden zekergesteld als minimaal wordt gelijkgespeeld.
De wedstrijd vangt aan om 15.00 uur en ook voor deze wedstrijd geldt het coronaprotocol, dus toeschouwers voor deze wedstrijd worden ook